Erzurum’da 17 Mart 2015 tarihinde, Palandöken ilçesi Solakzade Mahallesi Şifa Sokak’ta meydana gelen olayda Lokman Serçeoğlu, Hanım Ç.’yi sokak ortasında 12 yerinden bıçaklayarak, yaklaşık 30 metre sürükleyip, iş makinesinin altına attı.

Hanım Ç., olay yerinde yaşamını yitirirken, kaçan Serçeoğlu ise evinde yakalandı. Tutuklanan Lokman Serçeoğlu hakkında, Erzurum 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. 
İfadesinde, Hanım Ç. ile 2010 yılında çalıştıkları huzurevinde tanıştıktan sonra ilişkilerinin başladığını kaydeden Serçeoğlu, namusunu temizlediğini söyledi. Hanım Ç.’nin boşandığı eşiyle tekrar evlenmesini kabullenemediğini belirten Serçeoğlu, “Kimse benim ismimle oynayamaz. Benim namusum yerlere düştü, ben de namusumu temizledim” dedi.
Erzurum 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 12 Kasım 2015’te yapılan karar duruşmasında Lokman Serçeoğlu, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. 
Kararın sanık avukatı tarafından temyiz edilmesinin ardından dosya, Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi’nde incelendi. Yargıtay, sanığın, kollukta verdiği ilk ifadesinde maktulü kendisine hakaret etmesi, montunun yakasından tutarak, iteklemesi ve tokat atması nedeniyle sinirlenerek, öldürdüğünü söylediğini belirtti ve fazla ceza verildiğini savunarak kararı bozdu. Dosya, 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görüldü. Duruşmada tutuklu Lokman Serçeoğlu ile Hanım Ç.’nin erkek kardeşi ve avukatlar hazır bulundu. Ablasının ölümünün ardından babasının üzüntüden kanser olup, hayatını kaybettiğini anlatan kardeşi, “Yargıtay’ın bozma kararı kabul edilemez. Adalete olan inancımız tam” dedi.
Tahrik de iyi hal de uygulamadı
duruşma savcısı Ekrem Şakar, mahkemenin bu karara direnmesini ve Lokman Serçeoğlu’nun TCK 81/1 maddesi uyarınca ömür boyu hapis ile cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, Yargıtay’ın bozma kararına direnerek, bir önceki heyetin verdiği kararı yerinde gördü ve Lokman Serçeoğlu’nu ‘kasten öldürme’ suçundan ömür boyu hapis cezasına mahkum etti. Heyet, Serçeoğlu’na ‘tahrik’ ve ‘iyi hal’ indirimi de uygulamadı.
http://www.gazetevatan.com/yargitay-katile-cezayi-bozdu-mahkeme-direndi-1174115-gundem/