Özel yetkili İstanbul 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesi, aralarında iş adamları Dinç Bilgin, Faruk Süren ve Efe Önbilgin’in de bulunduğu 40 şüpheli hakkında, “haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurma, örgüte üye olma ve yardım etme” suçlarından hazırlanan iddianameyi kabul etti.

207 sayfalık iddianamede, 17 “müşteki” ve aralarında BEDAŞ’ın da bulunduğu 3 şirket “mağdur” olarak yer aldı. İddianamede, 1 numaralı şüpheli olarak yer alan ve suç örgütünün elebaşı olduğu iddia edilen Sinan Berberoğlu’nun, Danıştay saldırısı soruşturmasında adının geçtiği ve iddia edilen “Ergenekon silahlı terör örgütü” ile bağlantılı olduğu imajını vererek, örgütün korkutucu gücünü kullanmaya çalıştığı öne sürüldü.

Katipler de var

Berberoğlu ile İstanbul’daki çeşitli adliyelerde çalışan katiplerin de bulunduğu 17 kişinin haksız ekonomik çıkar amaçlı suç örgütü kurduğunun tespit edildiği belirtilen iddianamede, iddia edilen örgütün, mahkemelerde soruşturma ile kovuşturma makamlarını yanıltarak sahtecilikle veya rüşvet karşılığı bazı kararların alınmasını sağladığı belirtildi. İddianamede, şüphelilerin, bazı dava dosyalarına müdahale edilerek suç delillerinin yok edilmesi veya değiştirilmesi, adli sicili bozuk kişiler hakkında temiz sicil kaydı alınması, vergi borçlarının illegal silinmeye çalışılması gibi eylemleri gerçekleştirdiği anlatıldı. Kamu kurumlarında işi olan 3. şahısların çözüm bulmak için söz konusu suç örgütüne müracaat ettikleri, örgütün ücret karşılığı işi çözmek için her yola başvurduğu ifade edildi. İddianamede, şüpheli Sinan Berberoğlu’nun ikametine yapılan aramada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz imzalı bir talimat yazısının fotokopisine de el konulduğu belirtildi ve  yapılan kriminal incelemede imzanın Zekeriya Öz’ün el ürünü olmadığı ve sahte olarak atılmış olduğuna yer verildi.