Fetullah Gülen'in yeğenine örgüte yardım suçundan 2 yıl 7 ay 7 gün hapis cezası Fetullah Gülen'in yeğenine örgüte yardım suçundan 2 yıl 7 ay 7 gün hapis cezası

 İzmir’de görülen bir davada, yıllar sonra ortaya çıkan yalan ve iftira itirafı sonrasında, savcılık ve mahkemelerin olayın üstüne gitmekte isteksiz davranışlar sergiledikleri iddia edildi.

Olay şu şekilde gelişti.
 F. S.'nin şikayeti üzerine başlayan soruşturma sonunda Sıddıka DOĞAN hakkında (kapatılan özel yetkili) İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan ceza davasında F.S.'ye karşı yağma suçunu işlediği iddiasıyla 12 yıl ve başka suçlamalarla toplamda 26 yıl 3 ay hapis ve 32.000 TL para cezasına hükmedildi. Karar 2013 yılının Eylül ayında kesinleşti.
15 Temmuz 2016'dan sonra dosyada ve kanun yolu incelemesinde görev alan biri Anayasa Mahkemesi üyesi olmak üzere toplam 10 hakim ve savcının ve operasyonda etkin rol alan Y.U., E.G. Ve M.Ç.'nin FETÖ/PDY ile bağı olduğu gerekçesiyle gözaltına alındığı ve haklarında adli ve idari soruşturmalar başlatıldığı ve meslekten çıkarıldığı ortaya çıktı.
Bu süreçten sonra Sıddıka DOĞAN'ın yakınlarının F.S. İle yaptığı görüşmede F.S. "aslında polislerin kendisini böyle yönlendirmesi üzerine bu şekilde şikayet dilekçesi verdiğini, verilen cezayı duyunca vicdanen rahatsız olduğunu, Sıddıka DOĞAN'ı aslında tanımadığını" söyledi.
Sıddıka DOĞAN'ın avukatının ve yakınlarının görüşmeyi içeren güvenlik kamerası görüntülerini sunarak yaptıkları suç duyurusu üzerine F.S. verdiği ifadede yaptığı iftirayı kabul etmesine rağmen savcılık tarafından kendisi hakkında takipsizlik kararı verildi.
Bunun üzerine Sıddıka DOĞAN'ın avukatı F.S.'nin ifadesinin yeni bir delil olduğu gerekçesiyle yargılamanın yenilenmesi için İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne talepte bulundu.
Sıddıka DOĞAN'ın avukatı Av. Deniz ÇELİKKAYA başvurusunda; görüşmeyi içeren güvenlik kamerası görüntülerinde ve F.S.'nin ve kayınbiraderi A.Ö.'nün savcılığa verdiği ifadede suçlamaları kabul ettiğini, bu delilin de hukuka uygun ve hükmü etkileyebilecek yeni bir delil olduğunu,  dosyadaki düğümün çözülmesi, muhtaç olanlara hakkın teslim edilmesinin tam zamanı olduğunu ifade etti.
Sıddıka DOĞAN'ın yakınları ise adaletin er geç tecelli etmesini beklediklerini, mağduriyetin giderilmesi için adalete güvendiklerini söylediler.