Samsun'da Bayram Keskinoğlu'nu öldürüp yakan 7'si tutuklu toplam 15 sanık hakim önüne çıktı. Sanıklardan Serkan Kuruoğlu, "İki tabanca ile bize saldırdı. Çatışma çıktı. Öldüğünü anlayınca köye götürüp boş arazide bir çukura attık. Bir gün sonra da yaktık. Küllerini de ormana dağıttık" dedi.

Atakum İlçesi Derecik Mahallesi'ndeki mezarlıkta geçen yıl Ekim ayında meydana gelen olayda, mezarlığın güvenlik görevlisi olarak çalışan Serkan Kuruoğlu (26) ile sabıkalı Bayram Keskinoğlu (22) arasında kız meselesi konusunda tartışma çıktı. İddialara göre tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine Serkan Kuruoğlu, kendisine ateş eden Bayram Keskinoğlu'nu ayağından yaraladı. Bu sırada Mehmet Kabacı da (22) yere düşen Keskinoğlu'nun başına 1 el ateş ederek öldürdü. Ardından Serkan Kuruoğlu, Mehmet Kabacı, Kadir Yıldız (23) Naci Gül (36) ceseti ormanlık alana götürüp bir çukura attı. Bir gün sonrada cesedi çukurdan çıkarıp ormanlık alanda ateşe verdi.

Keskinoğlu ailesinin şikayeti üzerine araştırma yapan polis cinayete karışan 15 kişiyi gözaltına aldı. İfadelerinin ardından nöbetçi mahkeme Serkan Kuruoğlu, Kadir Yıldız, Mehmet Kabacı, Kemal Kuruoğlu (19), Murat Kuruoğlu (20), Naci Gül ve Cihan Demir'i (19) tutuklarken, 8 kişinin ise tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

ÖNCE ÇUKURA ATTILAR SONRA GERİ GELİP YAKTILAR
Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle bugün ilk kez hakim karşısına çıkan sanıklardan Serkan Kuruoğlu, savunmasına ölen Bayram Keskinoğlu'nun ailesinden özür dileyerek başladı. Kendilerini savunduklarını ve olayın nefsi müdafa olduğunu iddia eden Kuruoğlu, "Bayram, silahlı iki kişiyi benim evime göndermiş. Bunu konuşmak için kendisini çağırdım. Yaptığının yanlış olduğunu söyledim ve aramızda olan başka konuları da tatlıya bağladık. Daha sonra bu gitti. Ancak 15 dakika sonra geri geldi ve küfürlü konuşmaya başladı. Tabancayla bize ateş etti. Ben de kendimizi korumak için ona ateş ettim. Ayağından yaralandı. Yere düşerken 2 el daha ateş etti. Bu sırada üzerine Mehmet Kabacı atladı. Silah bir kez daha patladı. Bayram'ın öldüğünü anlayınca arabanın bagajına koyup ormanlık alana götürüp bir çukura attık. Bir gün sonra gece aynı yere gidip cesedi çıkarıp ağaçların arasında ateşe verdik. Sabaha kadar orada kaldık. Küllerini toplayıp ormanlık alana dağıttık. Silahları da gömdük" dedi. Sanıklardan Mehmet Kabacı ise, kendisinin tabancayla ateş etmediğini dile getirerek, "Boğuşurken silah patladı. Ben kafasına ateş etmedim" diye konuştu. Diğer tutuklu sanıklar ise cinayete ve cesedin yakılmasına karışmadıklarını ancak olay anında orada olduklarını söyleyerek tahliyelerini istedi. Mahkeme, gelmeyen tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

İsmail AKDUMAN- SAMSUN- DHA