Rahmi Ofluoğlu

15 Temmuz sonrası Fetö soruşturmaları ile ilgili iş alıp almamayı tartıştık. Başlangıçta almama fikrimiz ağır basıyordu. Daha sonra bize ulaşanların hikâyelerini dinlediğimizde ciddi haksızlıkların yaşandığı doğrultusunda bizde bir kanı oluştu ve Fetö soruşturmalarından gelecek davaları almaya karar verdik.

Bu karardan sonra adaletbiz’de  Fetö ile ilgili yazılar yazmaya başladım. Fetö nedeniyle soruşturmaya uğrayanları yazılarımda üç gruba ayırıyordum.

http://www.adaletbiz.com/feto-ve-iliskili-davalarda-avukatlar-nasil-savunma-yapacak-makale,587.html

1.       Darbeciler

2.       Silahlı Örgüt üyeleri

3.       Sempatizanlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  “At izi it izine karıştı” uyarısından sonra hükümet sözcüsü Nurettin Canikli  günler önce yazılarımda yaptığım tanıma yakın bir Fetö gruplaması yaptı. Hükümet açıklamasına göre Fetö’dan soruşturulanlar üç gruptu;

1.       Darbeciler

2.       Sempatizanlar

3.       Yanlışlıkla soruşturulanlar

Yazılarımda hiçbir iktidarın böylesi büyük haksızlıklar üzerinde iktidarını sürdüremeyeceğini, hükümetin hatasını bir gün anlayacağını yazıyordum. Yazılarım adaletbiz’de duruyor.  Beklentimizin gerçekleştiğini, hükümetin masumları ayıklamak için harekete geçtiğini görünce mutlu oldum.

Hikayenin bir kısmı bu, buraya kadar bizim açımızdan bir sorun yok. Bundan sonrası ise ilginç ve bizim için üzücü.

Biz böylesi yaygın mağduriyetlerin farkına varınca idari yargı yolu ve AYM’ye bireysel başvuru için düşük bir ücret belirledik.  Düşük ücret nedeniyle bir kısım meslektaş bize haklı olarak tepki gösterdi. Peki, mağdurlar bizim için ne dedi, ne yaptı?

Şunları dediler:

Böyle ünlü (!) bir avukat böylesi düşük ücretle nasıl iş alır?.. Bu işte bir iş var, birileri Rahmi Ofluoğlu adına dolandırıcılık yapıyor olmasın!...

Benimle ilgili yeterli bilgiye sahip olmayan ve araştırma zahmetine katılmayanlar bu avukat belki de ucuz bir avukattır. Mağdurlardan biri bunu benim yüzüme söyledi, şöyle dedi:

-Samimi soruyorum, siz bu işi gerçekten biliyor musunuz?

Diğer bir gözlemimiz de bir kısım mağdurlar özellikle ceza davalarında özgür değiller ve aidiyete göre hareket ediyorlar.

İşte mağdurlar ile hikayemiz bu. Biz bütün bunları bilerek yaptık;  insani duygularla, adalet duygusu ile hareket ettik, bundan sonra da öyle yapacağız.