Darülaceze sakinlerine yemek dağıttı, yargılanmaktan kurtuldu
İş kadını Sema Çelebi'nin, hakkında Twitter'da hakaret içerikli yazılar yazdığı iddiasıyla savcılığa şikayette bulunduğu sanatçı Semiha Yankı'nın, uzlaştırmacının sosyal içerikli teklifini kabul edip Darülaceze sakinlerine yemek dağıtarak yargılanmaktan kurtulduğu bildirildi.

Darülaceze Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, adli vakalarda tarafların artık "uzlaştırmacı"dan faydalanarak hakim kararına gerek kalmadan aralarında anlaşmalarının bir örneği de İstanbul'da ünlü isimler arasında yaşandı.

Özel bir televizyon kanalında yayınlanan programa katılan iş kadını Sema Çelebi, aynı programda yer alan sanatçı Semiha Yankı hakkında, Twitter'dan hakaret içerikli yazılar yazdığı iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulundu.

Savcı, iki tarafın da uzlaşmaya sıcak bakması üzerine dosyayı, uzlaştırmacı Gökmen Gökçek'e göndererek, iki tarafla görüşüp uzlaşmayı sağlamasını ve uygulanacak cezayı belirlemesini istedi.

Dosyayı 27 Mayıs'ta alan Gökçek, 3 gün sonra her iki tarafla telefonla irtibata geçti. Taraflar, yan yana gelmeyi arzu etmedikleri ancak uzlaşmak istedikleri beyanında bulundu.

Uzlaştırmacı Gökçek, Semiha Yankı'ya sosyal içerikli bir teklifte bulundu. Gökçek, Yankı'nın tanınmış bir ses sanatçısı olması dolayısıyla Darülaceze sakinlerine moral vermek ve unutulmadıklarını hatırlatmak düşüncesiyle uygun bir zamanda yemek dağıtımına yardımda bulunmasını ve görme engelli iki Darülaceze sakinine yemek yedirmesini önerdi.

Her iki tarafın teklifi kabul etmesi üzerine Yankı, 2 Haziran'da Darülaceze Başkanlığı'nda verilen öğle yemeğinde kurum sakinlerine yemek dağıtımında yardımda bulundu ve görme engelli iki Darülaceze sakinine yemekte yardım ederek hakkında açılabilecek davadan kurtuldu. Aksi halde Yankı hakkında "hakaret" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılabilecekti.

Uzlaştırma kararını değerlendiren Semiha Yankı, sistemin çok başarılı ve örnek bir uygulama olduğunu belirterek, bu sayede Darülaceze'yi görme ve tanıma fırsatı bulduğunu, burada daha sonra bir konser vermek istediğini söyledi.

Ünlü sanatçıyla birlikte olmaktan ve sanatçının kendilerine hizmet etmesinden onur duyduklarını söyleyen Darülaceze sakinleri ise Yankı'nın vereceği konseri sabırsızlıkla beklediklerini ifade etti.


hukukihaber.net