İngiliz mahkemesi, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da Yahudi karşıtı mesaj yazan kişiyi 4 hafta hapis cezasına çarptırdı.

İngiltere’de, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden bir milletvekiline Yahudi karşıtı mesaj yazan kişiye 4 hafta hapis cezası verildi. Haber7'de yer alan habere göre; Liverpool Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 21 yaşındaki Garron Helm, kendi hesabına olmayan bir Twitter hesabı üstünden İşçi Partisi Liverpool Wavertree Milletvekili Luciana Berger’e Yahudi karşıtı mesaj gönderdiğini itiraf etti.
Aşırı sağcı bir grupla bağlantısı bulunduğu belirtilen Helm’in Ağustos ayında attığı mesajı rasist bulan mahkeme, Helm’e 4 hafta hapis cezası verdi.

Mahkeme kararının arkasından izah oluşturan milletvekili Berger, kararın topluma açık bir mesaj gönderdiğini kaydederek, "Nefret suçu bu ülkede hoş görülemez. Umarım bu dava bireyleri karşılaştıkları nefret suçlarını polise bildirmeleri hakkında teşvik eder" dedi.

***

NE OLMUŞTU?
Bu arada, İngiliz hükümeti sosyal medyadaki trollere 2 sene hapis cezası verilebilecek yeni hukuki düzenlemeye gidileceğini açıklamıştı. Adalet Bakanı Chris Grayling yeni düzenlemeyle internet suçlarında altı ay bulunan var ceza süresinin 2 yıla çıkarılacağını söylemişti.


http://birgun.net/news/view/twitterda-nefret-sucuna-hapis-cezasi/7541