Van'da 'terör örgütü üyesi' olmakla suçlanan bir kişi kendisini sorgulayan savcıyı “FETÖ üyesi” olmakla suçlayınca ortalık karıştı.

ANF'nin haberine göre Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişimin ardından hükümetin yargıda, emniyette ve diğer kamu kurumlarında başlattığı FETÖ operasyonları sürüyor. Neredeyse AKP'li olmayan herkes FETÖ'cü ilan ediliyor. Bu yüzden FETÖ sendromu yaşayan ve kendini bu operasyonlardan sıyırmak isteyen polis ve yargı mensupları da ne yapacağını şaşırmış durumda.

 

İki hafta önce Van'ın Saray ilçesinde gözaltına alınan A.Ç. 'örgüt üyeliği' iddiasıyla Van Cumhuriyet Savcılığına çıkarıldı. Cumhuriyet Savcısı A.Ç.'ye örgüte üye olup olmadığını sordu.

 

Avukatların ve A.Ç.'nin yakınlarının anlatımına göre şüpheli A.Ç. savcıya "Sizin de FETÖ üyesi olduğunuz iddia ediliyor" deyince Savcı sinirlenerek “Kim söylüyor bunu” diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine A.Ç. sakin bir biçimde "Sağda solda öyle konuşuyorlar. Ben duyduğumu söylüyorum" dedi. Savcı da “Onu söyleyen bunu ispatlamak zorundadır. İftira atıyorlar” diyerek kendini savundu. 

 

Bunun üzerine A.Ç. “O zaman siz de benim örgüt üyesi olduğumu ispatlamak zorundasınız” cevabını verince Savcı A.Ç.'yi delil yetersizliğinden serbest kalmasına karar verdi.

http://www.baroturk.com/teror-orgutu-uyeligi-ile-suclanan-kisi-savciyi-feto-uyesi-olmakla-suclayinca-ortalik--24691h.htm