İstanbul’da uyuşturucu ve fuhuş çeteleri ile telefon görüşmelerine takılan Erzurum eski hakimine HSYK’dan ‘meslekten ihraç’ kararı çıktı.

İstanbul, Muğla ve Aydın’da 5 milyon dolarlık uyuşturucu operasyonu ile ilgili 2007-2008 yılları arasında bir suç örgütüne yönelik düzenlenen “Son Nokta” operasyonu kapsamında telefon dinlemelerine takılan hakim Ali K., Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından “Mesleğin şeref ve onurunu bozduğu” gerekçesiyle meslekten ihraç edildi. İhraç edilen Hakim Ali K.’nın yazısı Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’na fakslandı.

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2008 yılında başlattığı ’Son Nokta Operasyonu’nda çete üyeleriyle yaptığı telefon görüşmeleri teknik takibe takılan Hakim Ali K.’nın, fuhuş çetesi üyeleriyle görüştüğü belirlenmişti. Bunun üzerine Ali K.’nın yetkisi kaldırılarak geçici olarak önce Sultanahmet’teki İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkeme’sine daha sonrada Erzurum Hakimliği’ne tayin edilmişti.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 06 Haziran 2012 günü yaptığı toplantıda görevini kötüye kullanan İstanbul Beşiktaş Özel Yetkili 14.Ağır Ceza Mahkemesi ve eski Erzurum Hakimi 33511 sicil numaralı hakim Ali K.'nın, mesleğin şeref ve onurunu, memuriyet nüfuz itibarını bozduğu gerekçesiyle meslekten ihraç edilmesine karar verildi. HSYK’nın bu kararı Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’na fakslanarak gereğinin yapılması istendi.
Kaynak: İHA