Kamuoyunda "Atabeyler Davası" olarak bilinen davanın tek tutuklu sanığı olan eski Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren tahliye oldu.

Avukat Hüseyin Ersöz, Eren hakkındaki Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nin mahkumiyet kararına karşı 26 Temmuz'da askeri yargıtaya yargılamanın yenilenmesi ve infazın durdurulması talebinde bulunduklarını, askeri yargıtayın da bu talebi kabul ettiğini ve yargılamanın yenilenmesi ve infazın durdurulmasına karar verdiğini söyledi.
Avukat Hüseyin Ersöz, Eren'in tahliye kararında, FETÖ ana iddianamesinde atabeyler davasının TSK'dan bazı askerlerin tasfiyesine yönelik bir kurgu dava olduğunun belirtilmesi, mülkiye başmüfettişliği tarafından atabeyler davasının soruşturma aşamasında görev alan polislerin hukuka aykırı işlemler gerçekleştirdiklerinin tespit edilmesi ve Murat Eren hakkındaki yargılamaya katılan hakimlerin FETÖ/PDY üyesi oldukları iddiasıya tutuklanmalarının gerekçe gösterildiğini kaydetti.

OLAYIN GEÇMİŞİ...
Kamuoyunda "Atabeyler davası" olarak bilenen davada aldığı 4 yıl 2 ay hapis cezasının infazı için Kartal Cezaevi'nde bulunan eski Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren'in avukatı, yeni delil ve olgular doğrultusunda yargılanmanın yenilenmesi ve infazın durdurulması için 26 Temmuz'da Askeri Yargıtay Başkanlığı'na başvurdu. Dilekçede, yargılamayı yapan askeri hakimlerin "15 Temmuz darbeye teşebbüs" soruşturması kapsamında tutuklandıkları veya açığa alındıkları belirtilerek, "Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesi'nin mahkumiyet kararı veren askeri hakimlerin tarafsızlıklarını ve bağımsızlıklarını tamamıyla kaybettikleri açık olmakla bu durum, yargılamanın yenilenmesi sebebidir" ifadelerine yer verildi.


Murat Eren'in eşi cezaevine geldi


Kamuoyunda "Atabeyler Davası" olarak bilinen davanın tek tutuklu sanığı olan eski Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren, Kartal Açık Ceza ve İnfaz Kurumu'ndan tahliye oluyor. Tahliye kararının ardından Eren'in eşi, Hande Eren cezaevi önüne geldi. Hande Eren burada kısa bir açıklama yaparak, "Mutlu haberi aldık. Öncelikle Yargıtay yeninden yargılama ve infazın durdurulması yönünde karar verdi. Bu bizi çok sevindiren bir haber oldu. Buraya koşa koşa geldik. Fakat biraz prosedür uzayacak. İki defa yargılandığı için hem askeri mahkemeden hem de sivil mahkemeden ceza aldığı için şu an bunlarla ilgili prosedürler devam ediyor. Ben yine burada beklemeye devam edeceğim. Bugün olmaya bilir, belki bir kaç günü bulabilir ama bu bizim için çok güzel bir haber. Yeniden yargılanma istiyorduk hep zaten. Sonunda bu haberi aldık. Bizim için mutlu keyifli bir haber" dedi. 

Eren, avukatlarının gerekli temasları kurmaya çalıştığını ifade ederek, "İnşallah yetişirse aramıza bir kaç saat içinde katılacak" diye konuştu.
Ümit TÜRK-Ramazan EĞRİ / İstanbul DHA