Karaman'ın Ayrancı ilçesinde 2012 yılında 15 yaşındaki Z.C'ye tecavüz ettikleri iddiasıyla açılan davada yargılanan yaşları 17'den küçük 8 sanık beraat etti. Davaya bakan mahkeme, olayın 15 yaşındaki kızın 'gönül rızasıyla' gerçekleştiğine hükmederek bu kararı verdi. 

Z.C.'nin avukatı Bünyamin Çelik, kararı temyiz edeceklerini belirterek, "15 yaşını doldurmamış bir kız çocuğunun uğramış olduğu saldırıda rıza şartı aranmayacağı ve gönüllü ilişki olmayacağı sabitken, mahkeme beraat kararı verdi. Bizim bu olayda kız çocuğumuz ben gönüllü olarak ilişkiye girdim dese da sanıklar hakkında şikayet üzerine beraat kararı verilmez. Sonuçta Z.C.'nin bakire olmadığı, tecavüze uğradığı sabit. Beden ve ruh sağlığı bozulduğu yönünde raporumuz da mevcut" dedi.

İfadesine göre Z.C., Temmuz 2012'deki olayda aynı mahallede oturduğu M.Ü.B.'nin tecavüzüne uğradı. Ardından bu olayı öğrenen yine aynı mahalleden 7 kişinin, Z.C.'yi ailesine ve ilçedeki herkese söylemekle tehdit ederek kıza cinsel saldırıda bulunduğu iddia ediliyor. 

Bu olaydan kimseye bahsedemeyen Z.C. yaklaşık bir yıl sonra benzer bir durumla karşı karşıya kalınca yaşadıklarını ailesine anlattı. Annesinin çalıştığı lokantanın sahibi H.Ç.'nin kendisine lokantanın arka bölümünde tecavüz ettiğini belirten Z.C.'nin her iki olaya dair şikayeti mahkemeye taşındı. 

Gözaltına alınan lokanta sahibi H.Ç. tutuklandı. Suçlamaları kabul etmeyen H.Ç., yaklaşık 55 gün cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Avukatı Bünyamin Çelik, aynı mahkemenin bir süre önce H.Ç. hakkında da beraat kararı verdiğini belirtti. 

'Dışarı çıkamıyorum, okul hayatım bitti'

'Tecavüz yok rıza var'

© [DHA]
'Tecavüz yok rıza var'

Eğitimine ara vermek zorunda kaldığını anlatan Z.C., "Bu olayları yaşadıktan sonra psikolojim bozuldu. Dışarı çıkamıyorum, okul hayatım tamamen bitti. Sanıkların nasıl beraat ettiğini anlamıyorum" dedi.

Z.C., 8 kişi tarafından uğradığı cinsel saldırıdan, aldığı tehditler nedeniyle kimseye bahsedemediğini ancak H.Ç. olayından sonra anlatabildiğini söyledi. Lokanta sahibi H.Ç. olayında, lokantada keşif yapan hakimlerin kendisine bağırdığını ileri süren Z.C., kendisine inanmamak için her şeyin yapıldığını ileri sürdü.

Haklarında şikayette bulundukları kişilerle herhangi bir husumetinin olmadığını ifade eden Z.C., "Bu 8 kişiyle hiçbir düşmanlığım yok. Onlarla mahalle arkadaşıyım. Bunlar bana tecavüz etmese niye isimlerini vereyim" dedi.

Z.C.'nin babası E.C. de, "Hiçbir sanık tutuklanmadı. Böyle bir mahkeme, böyle bir hukuk olamaz. Dünyada da 14-15 yaşındaki kıza tecavüz edip, hiçbir kişinin tutuklanmaması söz konusu olamaz" dedi.

'Kızımın hayatı karardı'

Anne S.C. ise, dışarı çıkamaz olduklarını, 2-3 yıldan bu yana evde hapis hayatı yaşadıklarını anlattı. S.C., "Suçlular sokakta gezerken bizler evde hapis hayatı yaşıyoruz. Adalete, kanuna güvendik böyle oldu. Her zaman çocuğumun arkasındayım. Kızımın gönül rızasıyla ilişkiye girdiğini belirtiyorlar. Biri gönül rızası olsa bile 8'inde de mi gönül rızası aranıyor. Bu nasıl adalet anlayamadım" diye konuştu.

Kaynak: DHA