Girne’yi sarsan tecavüz iddiasının liseli zanlıları 17 yaşındaki A.D., İ.A. ve 18 yaşındaki M.S. Girne Kaza Mahkemesine çıkarıldı. Sanıklar hakkında geçtiğimiz hafta 15 yaşındaki E.Y.'ye tecavüz ederek görüntüsünü kameraya aldıkları suçlaması yapılırken mahkeme sanıkları gizli oturumda yargıladı.

Duruşma sonunda mahkeme heyeti, 17 yaşındaki A.D.’in teminat karşılığında serbest bırakılmasına karar verirken, 17 yaşındaki İ.A. ve 18 yaşındaki M.S.’nin de tutukluluğunda devam kararı aldı. Ancak A.D.teminat parasını ödeyecek güce sahip olmadığını belirtti. Mahkemede teminat yatırılmadığı için üç sanığı yeniden Lefkoşe Merkezi Cezaevi’ne gönderdi.


Eğlenmeye gitti üç erkek...

Girne’de yaşanan olayda Girne Anafartalar Lisesinde hazırlık sınıfı öğrencisi E.Y., geçtiğimiz perşembe günü sınavların bitişini kutlamak için erkek arkadaşının da dahil olduğu arkadaş grubuyla buluştu. Burada erkek arkadaşı ile birlikte alkol alıp eğlendi. Gece sonunda ise genç kızın erkek arkadaşı, alkolün verdiği etkiyle ayakta duramayan genç kızı evine götürmek için arabasına aldı. Ancak genç kızı evine götürmeyip gece birlikte eğlendikleri arkadaşlarının geceden sonra toplandıkları barakaya götürdü. Genç kıza burada tecavüz etti. Bir süre sonra da alkolün etkisiyle kendinden geçmiş genç kıza iki erkek daha tecavüz etti.

Genç kız devlet korumasında

Kendisine geldiğinde ise korkunç olayı fark eden genç kız polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Genç kızın şikayetiyle tecavüz zanlısı üç erkek öğrenci gözaltına alınırken zanlıların tecavüz görüntülerini de kayda aldıkları iddia edildi. Genç kız ise ailesi yerine devlet korumasına alındı.

cumhuriyet