İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele polisinin sokaklarda uyuşturucu satışı yapan cetelere yonelik sürdürdüğü çalışmalar kapsamında, Fatih suriçinde bulunun Mevlanakapı mahallesi ve civarinda faaliyet gösterdiği belirlenen bir çete belirledi.           

 Çetenin "sur dibi içicileri" olarak adlandırılan uyuşturucu muptelalari ile Fatih ve civarında uyuşturucu kullanan şahıslara başta Bonzai olmak üzere esrar, kokain ve uyuşturucu hap sattığı belirlenen çeteye 3 Temmuz günü operasyon düzenledi.                    

Çeteye yönelik düzenlenen operasyonlarda tarihi surların içerisinde bulunan boş odaları uyuşturucu imalathanesi yaptığı ve fare zehiri ile böcek ilacı ve eteri karıştırarak Bonzai yaptığı belirlenen çetenin aralarında liderinin de bulunduğu 33 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Çete mensuplarının adresleriyle çetenin imalathaneye çevirdiği sur içindeki tarihi dehliz ve odacıklarda yapılan aramalarda bin 140 gram Bonzai olarak adlandirilan sentetik uyuşturucu kannabinoid ile  bin 352 gram esrar, 80.75 gram kokain, 30 kok hintkeneviri, 25 adet ecstasy hap ile Bonzai yapımında kullanılan basta fare zehiri, böcek ilacı ike eter ve değişik kimyasal ve aletler ele geçirildi.

27 KİŞİ TUTUKLANDI 

Operasyon sonrasında srguları tamamlanan 33 kişi adliyeye sevk edildi. Çete liderinin de aralarında bulunduğu 27 kişi tutuklandı. 

3 POLİS AÇIĞA ALINDI 

Çeteden rüşvet aldıkları iddiasıyla haklarında adlı ve idari işlem başlatılıp açığa alınarak mahkemeye sevk edilen ve 3 polis memuru da adlı kontrol kararıyla serbest kalırken, polisin çeteye ve uzantılarına yönelik soruşturmasının sürdüğü öğrenildi

http://www.gazetevatan.com/tarihi-surlari-mesken-tutan-torbacilara-operasyon-27-tutuklama-1085403-yasam/