Adıyaman'da, Süleymancılara ait olduğu bilinen Hayrünnisa Gölbaşı Çocuk Yurdu'nun müdürü, yurtta kalan iki çocuğu istismar etti..

10 ve 11 yaşındaki iki çocuğa porno film izleten ve beden bütünlüklerini hedef alan müdür hakkında, soruşturma açıldı.

Yurdun müdürü İ.T., yapılan ilk tahkikat sonrası tutuklanırken, cinsel istismara maruz bırakılan çocuklar tedavi amacıyla Malatya'ya götürüldü.

'TARİKAT YURTLARI, CİNSEL SAPIKLIĞIN RUTİNE DÖNDÜĞÜ YERLER HÂLİNE GELDİ'

Konu hakkında açıklamalarda bulunan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, tarikat yurtlarının cinsel sapıklığın rutine dönüştüğü yerler hâline geldiğini söylerek, şu ifadeleri kullandı:

"AKP'nin büyütüp beslediği ve çocukları bilinçli bir biçimde teslim ettiği tarikat yurtları, cinsel sapıklığın rutine döndüğü yerler haline geldi. Çocuklarımızı tarikatlara teslim eden AKP, FETÖ'den boşalan yerleri başka cemaat ve tarikatlarla dolduruyor. Bunun bedelini ise çocuklarımız en ağır şekilde ödüyor. Yeter artık! Bu kaçıncı ve bitmek bilmeyen taciz! AKP, yurt yapmıyor ve çocukları bu denetimsiz tarikat cemaat kurslarına / yurtlarına mahkum ediyor. Bedelini ise çok ama çok ağır ödüyoruz. Bu tacizin de peşini bırakmayacak ve üstünün örtülmesine izin vermeyeceğiz. Ailelere de çağrım, çocuklarını tarikat ve cemaat yurtlarına teslim etmemeleridir... onlarca çağdaş dernek varken, çocuklarınızı buralara göndermeyin."

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında, Adana'nın Aladağ ilçesinde, Süleymancıların yurdunda çıkan yangında, 11 kız çocuğu ve 1 eğitmen yaşamını yitirmişti.

Süleymancılara ait aynı kentte, Kıcak köyünde bulunan yurdun yönetici ise; "Biz Süleymancıyız. Yurtaki kızlarımızın yanması Allah’ın takdiri" demişti.

HaberSol