İzmir'de geçtiğimiz yıl yaşanan cinayette mahkeme son kararını verdi.


İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde geçtiğimiz yıl mart ayında dağlık alanda Yeliz Umman'ı başını taşla ezerek öldürüp, çalıların arasına gizlediği iddiasıyla tutuklanan Yusuf Barlak, 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasıtlı olarak canavarca hisle öldürme ve hırsızlık' suçundan ömür boyu ve 5 yıl hapis istemiyle yargılandığı dava ikinci celsede sonuçlandı.

Mahkeme heyeti, sanık Barlak'ı cinayet suçundan önce müebbet, ardından maktülün sanığa 'sen erkek misin?' sözünü ağır tahrik kabul edip, cezasını 15 yıla düşürürken, hırsızlık suçundan da 2 yıl 11 ay, toplam 17 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırdı.İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde ikinci celsesi yapılan duruşmaya tutuklu yargılanan Yusuf Barlak, avukatı Erdal Benice ile ölenin annesi Şadiye Umman katıldı. Cumhuriyet Savcısı Ahmet Şinasi Aygün, mütalasında sanığın, 'kasten insan öldürmek ve hırsızlık' suçlarından, ömür boyu ve 5 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Sanığın avukatı Erdal Benice ise "Olay tarihinde müvekkilim ile maktül tesadüfen karşılaşmıştır. Önceye dayalı bir husumetleri yoktur. Maktülün marjinal kişiliği ve özel yaşam biçimi ortada. Maktülün, müvekkilime söylediği 'sen erkek misin' sözü sonucu onu orada ittirmiştir. Kesinlikle kimseyi öldürmüş değildir. Ölen kişiyi o gün kim görse oradan alırdı. Maktül, aşırı derecede alkollüydü. Alkolün etkisiyle yere düşüp başını çarpmış olabilir. Müvekkilim cinayet işleyecek bir yapıya sahip değildir. Tek suçu maktülü yerde o şekilde bırakıp gitmiş olmasıdır. Olaydan dört ay sonra, çaldığı iddia edilen telefon sayesinde yakalanmıştır. Müvekkilimin ekonomik durumu iyiydi, hırsızlık yapmasını gerektiren bir durum yok. Cinayet ve hırsızlık suçundan beraatini istiyorum. Mahkeme aksi kanaatte ise de indirim maddelerini uygulunmasını talep ediyorum" dedi.

Mahkeme başkanı hakim Kemal Göker, sanığa davayı bitireceklerini ve son bir diyeceğinin olup olmadığını sordu. Sanık Yusuf Barlak ise "Ben bir şey yapmadım. Kimseyi de öldürmedim. Söylediği o söz beni yaraladı. Bir tek onu itekledim, ama öldürmedim. Ben içeride, ailem ise dışarıda perişan. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Ölen kadının annesi Şadiye Umman da sanığın cezalandırılmasını istedi. Mahkeme kısa bir aranın ardından, hakim Kemal Göker kararı açıkladı. Mahkeme, cinayet suçundan sanık Yusuf Barlak'ı önce müebbet hapis, ardından sanığın suçu tahrik altında işlediği ve duruşmalardaki iyi hali ile sabıkasız olduğu gerekçesiyle cezasını 15 yıla düşürürken, ayrıca hırsızlık suçundan da 2 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanık Barlak, toplam 17 yıl 11 ay hapis cezası aldı. Ölenin yakınları kararı temyiz edeceklerini belirtti. 

OLAYIN GEÇMİŞİ

Geçen yıl 28 Mart 'ta dağlık alanda ot toplayan vatandaşlar, çalılar arasında kadın cesedi bulunca polise bildirdi. Kadının başının taşla ezilerek tanınmayacak hale getirildiği belirlendi. Polisin araştırmasında, öldürülen kadının fuhuş yapmaktan Eskişehir ve İzmir'de kaydı bulunan 35 yaşındaki Yeliz Umman olduğu tespit edildi. Yeliz Umman'ın cep telefonunun da kayıp olduğunu saptadı. Ekipler olay yerine yakın bölgelerdeki güvenlik kameralarında şüpheli otomobil tespit edildi. Yeliz Umman'ın kayıp olan telefonundan olaydan yaklaşık 1.5 ay sonra telefon kullanılınca 25 yaşındaki Yunus Barlak gözaltına alındı. Barlak polise, para karşılığında ilişkiye girmek için 60 TL'ye anlaştığı Yeliz Umman'la tartıştıklarını, kendisine 'sen erkekmisin' deyince ittiğini, yere düşünce bırakıp gittiğini söyledi.


http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/sen-erkek-misin-agir-tahrik-sayildi