ANKARA - Ankara'da Gezi Parkı protestolarına destek eylemlerinde Kızılay'da polis memuru A.Ş tarafından vurularak hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün 6. Duruşması Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Saat 10.30'da başlayan duruşmaya sanık polis A.Ş., sanık ve mağdur avukatlarının yanı sıra Sarısülük'ün yakınları ve bazı CHP'li vekiller de katıldı. Duruşma nedeniyle adliye çevresinde ve duruşma salonunda emniyet güçleri tarafından yoğun güvenlik önlemleri alındı.

KAPALI DURUŞMA TALEBİ
Duruşmada Sarısülük avukatlarının 'jandarmaları dışarı çıkarın' talebine mahkeme başkanı "Geçen celse olan olaylar ortada. Jandarmayı dışarı çıkarmıyoruz" şeklinde cevap vererek, talebi reddetti. Ayrıca sanık vekilleri duruşmanın kapalı yapılması talebinde bulundu. Mahkeme duruşmanın kapalı yapılmasına ilişkin sanık vekillerinin talebini reddetti.

SAVCI, SANIK POLİSİN TUTUKLANMASINI İSTEDİ
Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin davada mütaalasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, sanık polis A.Ş.'nin eyleminin meşru müdafaa olmadığını söyleyerek, olası kasıtla adam öldürmekten cezalandırılmasını ve tutuklanmasını istedi.

SANIK POLİS TUTUKLU YARGILANACAK
Mahkeme heyeti savcının mütaalasını açıklamasının ardından duruşmaya kısa bir ara verdi. Heyet aranın ardından sanık polis A.Ş.'nin tutuklanmasına karar vererek, duruşmayı 3 Eylül çarşamba gününe erteledi.

DURUŞMA SALONUNDA ARBEDE
Karar sonrası duruşma salonunda avukatlar ve güvenlik önlemi alan jandarma arasında arbede çıktı. Bu sırada duruşma salonunda bulunan polis memuru A.Ş. de güvenlik kuvvetlerinin arasında adliye binasında güvenli bir odaya alındı.

Duruşma sonrası adliye önünde açıklama yapan avukatlar ve anne Sayfı Sarısülük, kararı memnuniyetle karşıladıklarını belirttiler. Uzun uğraşlar sonucu sanık polisin 13 ay sonra tutuklandığını belirten avukatlar, adaletin geçte olsa yerini bulduğunu söylediler.

yurt