Aydın'ın Nazilli ilçesinde yaşayan Dilber Erez (39) ve Ahmet Erez (41) çifti, 3 yıl önce nitelikli yağma suçundan tutuklandı.

Mahkeme çifti, 8'er yıl hapis cezasıyla cezalandırdı. Nazilli Kapalı Cezaevi'ne konulan çift, kararı temyiz etti.

PEMBE ODADAN YARARLANDI HAMİLE KALDI

Sabah gazetesinden İhsan Karataş ve Kazım Yörükçe'nin haberine göre, 3 ay önce Adalet Bakanlığı'nın hükümlü ve tutukluların cezaevlerinde eşleriyle özel odada görüşmelerini sağlayan "Pembe Oda" uygulamasından yararlanınca, 3 çocuğu bulunan Dilber Erez, yeniden hamile kaldı.

BEBEĞİNİ DIŞARIDA DÜNYAYA GETİRMEK İSTİYOR

Cezaevinde eş görüşmesiyle hamile kalan ilk kadın tutuklu olan Dilber Erez, bebeğini cezaevinde dünyaya getirmek istemediğini belirterek 'infaz erteleme' talebinde bulundu.

Ancak bu haktan sadece hükümlülerin yararlanabildiğini öğrenen genç kadın, cezasının Yargıtay tarafından onanma sürecinin hızlanması için harekete geçti.

CEZAMI HEMEN ONAYIN

Yargıtay 6. Ceza Dairesi'ne dilekçe gönderen Dilber Erez, daha önce yaptığı temyiz başvurusundan feragat ettiğini bildirerek, özel durumundan dolayı cezasının ertelenmesi ve tahliye edilmesi talebinde bulundu.

BEBEĞİN HAYATI TEHLİKEYE GİRİYOR

Ancak Yargıtay'dan karar çıkmadı. Birkaç dilekçe daha gönderen Erez yine sonuç alamadı. Erez'in avukatı Hilmi Aydın, "Müvekkilim 3 aylık hamile. Cezaevi koşullarında hamile bir kadının, sağlıklı bir bebek dünyaya getirmesi mümkün değil. Bu nedenle doğum yaklaştıkça hem müvekkilimin hem de doğacak bebeğinin hayatı tehlikeye giriyor. Bu nedenle cezası bir an önce onanmalı ve tahliye edilmeli" dedi.

HAMİLELİK SÜRECİNİ CEZAEVİNDE GEÇİREBİLİR

Cezası onanmadığı takdirde kesinleşmeyeceği için yasaya göre infaz erteleme imkanından faydalanamayacak olan Dilber Erez, bu durumda hamilelik sürecini cezaevinde geçirdikten sonra hastanede doğum yapacak.


http://www.hurhaber.com/pembe-odada-gebe-kalan-ilk-tutuklu-infaz-erteleme-istiyor/haber-636032