Cumhuriyet

Milyonlar Adalet İstiyor İnisiyatifiİstanbul ve Zonguldakta Terörle Mücadele Yasası (TMY) ve özel yetkili mahkemelerin (ÖMY) kaldırılmasıBir İmza da Sen Ver adlı imza kampanyası başlattı.

İnisiyatif üyeleri Beşiktaştaki Barbaros Meydanında Terörle Mücadele Yasası (TMY) ve özel yetkili mahkemelerin (ÖMY) kaldırılmasıBir İmza da Sen Ver adlı imza kampanyası başlattı. “Susmayacağız, savaşa, faşizme geçit vermeyeceğiz”, “Adalet istiyoruz yazılı dövizleri taşıyarak Faşizme geçit vermeyeceğiz”, “Aydınlar içerde katiller dışarda sloganlarını attı. Kampanya metnini inisiyatifin düzenlediği eyleme destek veren BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, KESK Genel Başkanı Lami Özgennin de aralarında bulunduğu çok sayıda milletvekili, sendikacı, aydın ve sanatçı da imzaladı. KESK Genel Başkanı Lami Özgen, yıllardır KESK üzerinde süren baskının AKP iktidarı ile arttığını belirtti. Gözaltı ve tutuklamalarla KESKin mücadelesinin engellenmeye çalışıldığını vurgulayan Özgen, Milyonlar olarak tüm adaletsizliklere karşı mücadele edeceğiz diye konuştu.

DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu ise adalet talebinin tüm Türkiye geneline yayılması gerektiği belirtti. Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu Sözcüsü Necati Abay da cezaevlerinde 100 gazetecinin bulunduğunu, bu kişilerden 20sinin yazıişleri müdürü ve imtiyaz sahibi görevini yürüttüğünü, tutuklu gazetecilerin çoğunun da Kürt olduğunu söyledi.

Sivas katliamında yaşamını yitiren Metin Altıokun kızı Zeynep Altıok da Ne zaman ki birileri, başkaları için adalet isteğiyle sokaklara çıkarsa, işte o zaman iyi şeylerin olacağını düşünebiliriz dedi.