SEZGİN PANCAR
ADANA

Edinilen bilgiye göre, Vesile Özkaya ve Seyrani Özkaya çifti, kızları Miray’ı (7) da yanlarına alarak, İmamoğlu ilçesi Sağgeçit Köyü'ndeki bir düğüne katıldı. Küçük kız, ailesinden izin aldıktan sonra düğüne katılan davetlilerle birlikte oynamaya başladı. Sonrasında düğüne katılan bir grup havaya ateş açtı. Havaya sıkılan kurşunlardan biri küçük Miray’ın karın boşluğundan girerek, kalçasından çıktı. Küçük kızın çığlıklarını duyan anne Özkaya, ağlayarak yanına gelen kızını kanlar içinde görünce şok geçirdi. Ailesi tarafından ana yola çıkarılan küçük kız, sonrasında ambulansla İmamoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada damar yolları açılan Miray, sevk edildiği Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde 3 saatlik bir operasyon geçirdi. Küçük Miray, 9 gündür yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.

“7 YILLIK TEDAVİNİN ARDINDAN DÜNYAYA GELDİ”

Eşiyle birlikte, çaydanlıklarına kadar tüm ev eşyalarını hastanenin bahçesine taşıyan ve bir haftadır burada kaldıklarını söyleyen anne Vesile Özkaya, “Çocuğum günlerdir yoğun bakımda ve ben ifade vermeye karakola gittiğimde çocuğumun ruhsatsız silahla vurulduğunu ve ateş edenin serbest bırakıldığını duyduğumda dünyam başıma yıkıldı” dedi.

Anne Özkaya, çocuk sahibi olmak için 7 yıl tedavi gördüğünü ve sonrasında Miray’ın dünyaya geldiğini söyleyerek, “Ben yıllarca onun için Allah’a dua ettim ama kucağımda duyamadan maganda kurşunuyla bizi ayırdılar” diye konuştu.

Miray’ın bu yıl ilk defa okula başlayacağını ve tüm hazırlıkları beraber yaptıklarını anlatan Özkaya, şunları söyledi:
“Kızım kendine geldiğinde ilk sözü ‘anne ben okula gidemeyecek miyim’ oldu. Kızım burada 1 haftadır aç, susuz can çekişiyor. Havaya ateş açan kendini bilmezler ise elini kolunu sallayarak geziyor. Sadece adalet istiyorum. İmamoğlu Belediye Başkanı da düğündeydi. Havaya o kadar silah sıktılar, kalkıp uyarı anonsu yaptırabilirdi. Düğünlerde silah sıkılmasın, daha kaç acılı anne ağlayacak, kaç Miraylar yanacak.”

Acılı aile, düğün sahiplerinin olaydan sonra zanlının zor durumda kalmaması için düğün kayıtlarını sildirdiğini iddia etti.