Ameliyat olan oğlunu, 'acılarına son verip cennete gitmesi' için boğarak öldüren anneye, "Kendini savunamayacak yakın akrabayı tasarlayarak öldürme" suçundan 25 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

İddianamede, Saraç'ın, oğlunu bu durumdan kurtarmak için tasarlayarak, 9 Şubat 2015'te hastanedeki kadınlar tuvaletine götürüp, başörtüsü ile boğarak öldürdüğü ifade edildi.
 
Ameliyat olan oğlunu, acılarına son verip cennete gitmesi için boğarak öldüren anneye, "Kendini savunamayacak yakın akrabayı tasarlayarak öldürme" suçundan 25 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanık Nurhan Saraç'ın (35) eşinden ayrı yaşadığı, 11 yaşındaki oğlu O.S'yi kulakları büyük olduğu gerekçesiyle eşinden habersiz ameliyat ettirdiği belirtildi.
Ameliyattan sonra çocuğun suratında ve kafasında şişmeler olduğu, ağrılarının arttığı kaydedilen iddianamede, O.S'nin, "Anne maymun gibi olmuşum" diyerek üzülüp acı çektiği belirtildi.
İddianamede, Saraç'ın, oğlunu bu durumdan kurtarmak için tasarlayarak, 9 Şubat 2015'te hastanedeki kadınlar tuvaletine götürüp, başörtüsü ile boğarak öldürdüğü ifade edildi.
Sanığın savunmasına da yer verilen iddianamede, Saraç'ın, çocuğunun acılarına dayanamadığını, oğlunun da istemesiyle, cennete gitmesi düşüncesiyle oğlunu öldürdüğünü beyan ettiği bildirildi.
Sanığın, 29 Nisan 2015'te Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimliği'nden psikiyatri raporu aldığı da kaydedilen iddianamede, raporda, şüphelinin olay esnasında "atipik depresyon" hastalığının olduğu belirtildi. İddianamede, şüphelinin "Kendini savunamayacak yakın akrabayı tasarlayarak öldürme" suçundan 25 yıl hapisle cezalandırılması talep edildi. Davanın görülmesine, Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, sanık Nurhan Saraç’ın (35) eşinden ayrı yaşadığı, 11 yaşındaki oğlu O.S’yi kulakları büyük olduğu gerekçesiyle eşinden habersiz ameliyat ettirdiği belirtildi.

Ameliyattan sonra çocuğun suratında ve kafasında şişmeler olduğu, ağrılarının arttığı kaydedilen iddianamede, O.S’nin, "Anne maymun gibi olmuşum" diyerek üzülüp acı çektiği belirtildi.

İddianamede, Saraç’ın, oğlunu bu durumdan kurtarmak için tasarlayarak, 9 Şubat 2015’te hastanedeki kadınlar tuvaletine götürüp, başörtüsü ile boğarak öldürdüğü ifade edildi.

OĞLUNUN DA İSTEMESİYLE...

Sanığın savunmasına da yer verilen iddianamede, Saraç’ın, çocuğunun acılarına dayanamadığını, oğlunun da istemesiyle, cennete gitmesi düşüncesiyle oğlunu öldürdüğünü beyan ettiği bildirildi.

Sanığın, 29 Nisan 2015’te Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimliği’nden psikiyatri raporu aldığı da kaydedilen iddianamede, raporda, şüphelinin olay esnasında "atipik depresyon" hastalığının olduğu belirtildi.

İddianamede, şüphelinin "Kendini savunamayacak yakın akrabayı tasarlayarak öldürme" suçundan 25 yıl hapisle cezalandırılması talep edildi. Davanın görülmesine, Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı.

'AYNADA KENDİNE BAKINCA AĞLAMAYA BAŞLADI...'

Anne Saraç ilk ifadesinde, “Oğlumun sürekli kafası ve kulakları büyüyordu. Aynaya bakamıyordu, acı çekiyordu. Her aynaya baktığında ağlayarak sinir krizleri geçiriyordu. Hastanede ameliyat olduktan sonra ‘anne yine kötü oldum değil mi’ diyerek ağlamaya başladı. Ben de aynada kendisine bakması için tuvalette götürdüm. Burada aynada kendisine bakınca yine ağlamaya başladı, acı çekiyordum. Dayanamadım, ona iyilik olsun diye öldürdüm. Sonra pişman oldum, kendimi öldürmek istedim. Dışarıya çıkıp arabaların önüne kendimi attım, oğlumu tekrar görmek için hastaneye dönünce görevlilere durumu anlattım” demişti


http://www.ankarameydani.com/gundem/oglunu-cennete-gitsin-cok-cirkin-diyerek-oldurdu-h59830.html