Hakim ve Savcılar atama kararnamesinin bugün açıklandı. Atama yapılan hakimler arasında Türkiye’nin gündeminde günlerce konuşulan ve önemli davalar arasında yer alan Karaman'da sınıf öğretmeni Muharrem Büyüktürk'ün, belletmenlik yaptığı yaptığı Ensar Vakfı ve Karaman İmam Hatip Okulları Mezunları Derneği'ne (KAİMDER) bağlı yurtlarda kalan 10 erkek öğrenciye 'Cinsel istismarda' bulunduğu olayın davasına bakan, Karaman Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Kadir Gezici dikkat çeken isimler oldu.

Karaman Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Kadir Gezici, geçen 20 Nisan günü görülen ve çok sayıda baro başkanlığına ait avukatlarının müdahil olduğu ilk duruşmada sanık Muharrem Büyüktürk'ün, 508 yıl 3 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar vermiş ve cezada de indirimde bulunmamıştı. 

Gezici, 10 çocuğunda, mahkeme günü yeniden mağdur olmaması ve psikolojik olarak da etkilenmemeleri için duruşmadan önce çocukların tek tek ifadesini alıp, gerekli sağlık raporlarının hazırlanmasını sağlamıştı. 

Hakim Gezici, bugün yayımlanan kararnamede Konya Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na atandı.

Gezici'nin 2007 yılında Viranşehir Hakimliği'nden Konya Hakimliği'ne, burada Sulh Ceza Hakimi iken de 2014 yılında Karaman Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na atandığı belirtildi.
KONYA, (DHA)