İstanbul Maltepe'de lise öğrencisi F.D.A.Y.'nin türban taktığı gerekçesiyle darp edilmesine ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma tamamlandı.

3 YIL 9 AYDAN 13 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Soruşturma kapsamında genç kızı darp ettiği gerekçesiyle tutuklanan Ayhan Almila Kursar hakkında, 'tehdit', 'hakaret', 'basit yaralama', 'inanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme' ve 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme ve aşağılama' suçlarından toplam 3 yıl 9 aydan 13 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenledi.
Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamenin kabul edilmesinin ardından Ayhan Almila Kursar'ın yargılanmasına başlanacak.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Geçtiğimiz ay meydana gelen olayda arkadaşlarıyla birlikte Sahrayıcedit- Kartal istikameti hattında sefer yapan bir minibüse binen lise öğrencisi F.D.A.Y., minibüste başörtülü olduğu gerekçesiyle Ayhan Almila Kursar tarafından darp edilmişti. İddiaya göre genç kızın başörtüsünü çekerek çıkartan Kursar, "Sen bir teröristsin. Burası Atatürk'ün cumhuriyeti. Sizin gibilere yer yok" dedi. Neye uğradığını şaşıran genç kız, saldırganın elinden başörtüsünü almaya çalışırken tekme yedi. Yaşananlar üzerine şoför, minibüsü Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürmüş ve durum polise intikal etmişti. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ayhan Almila Kursar çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Kursar, "Depresyon tedavisi görüyorum. Önce o bana saldırdı, vurdu. Ben kendisine küfür ve hakaret etmedim. Kendimi korumak amacıyla saçını çektim ve türbanı elimde kaldı. Bu sırada 'Sen ölmelisin' dediğimi kabul ediyorum. Ben herkesin inancına saygılıyım" demişti.

www.haberler.com