Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi'nde İletişim Fakültesi'nin 2015-2016 öğretim yılı mezuniyet törenininde diplomalarını almak için sahneye davet edilen öğrencilerden üzerinde 'Sansüre hendek kazmaya geliyoruz' yazılı pankart açarak, slogan attı. Törenin ardından öğrenciler, pankartlı fotoğrafı sosyal medyada yer aldı.

Güvenlik Şube müdürlüğü'nün bilgi vermesi üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma açılması talimatı verdi. Eldeki görüntüleri ve fotoğrafları toparlayıp inceleyecek olan polisin soruşturma evrakını önümüzdeki günlerde elden savcılığa göndereceği öğrenildi. Savcı, soruşturma evrakını inceledikten sonra dava açıp açmamaya karar verecek.

Rektörlükten açıklama

"23 Haziran 2016 tarihinde Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü ile Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü mezuniyet törenleri esnasında birkaç öğrenci tarafından bir takım pankartlar açılmıştır. Tören öncesinde alınan güvenlik önlemlerine rağmen açılan bu pankartların önceden tespit edilmesi mümkün olmamakla birlikte tören esnasında gerekli uyarılar ilgililere ivedilikle yapılmıştır. Üniversitemiz tarafından tasvip edilmesi asla mümkün olmayan ve mezuniyet töreninin içeriğiyle bağdaşmayan söz konusu pankartları açanlar ve sorumlular hakkında gerekli idari işlemler başlatılmıştır."


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr