Ülkesi İtalya’da adı bir sahtecilik tahkikatında önceki GALATASARAY ünlü Teknik DirektörüRoberto Mancini , karşı karşıya kaldığı durumla alakalı şaşkınlığını ortaya koyarak, "Bana hileli iflas yapmakla suçlandığımı ilk söylediklerinde bulutlardan yere çakıldım. Ben tümünün olayın dışındayım" diye belirtti. Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Mancini, İtalya’nın yüksek tirajlı La Repubblica gazetesinde, hakkında Roma Cumhuriyet Savcılığı’nca yürütülen bir emlak şirketinin “hileli iflası” soruşturmasına yönelik soruları yanıtladı. 


Kendi dünyasının tümünün futbol olduğunu ifade eden 49 yaşındaki deneyimli çalıştırıcı, “Bu durum beni uygunsuz etkiliyor. Böyle bir durumun içinde kendimi bulmayı hiç düşünmemiştim” diye belirtti. 

Mancini, sürecin nasıl bittiğine dair bir fikri bulunmadığı, avukatları aracılığıyla bilgilendirildiğini ortaya koyarak, söz konusu şeylerin ciddi olduğunu ve avukatlarına bu konuyu çözmeleri için yetki verdiğini belirtti. 

“Hileli iflas” hususunda kendisinin bir hatasının veya olaya dahil olup olmadığı sorulan Mancini, “Hayır, bu mutlaka doğru değil. Bana hileli iflas yapmakla suçlandığımı ilk söylediklerinde bulutlardan yere çakıldım. Ben tümünün olayın dışındayım. Ben sadece üyeydim. Bir idareci vardı ki kurumun her şeyiyle o ilgileniyordu” ifadelerini kullandı. 

Mancini’nin idareci olarak bahsettiği Avukat Gagliardi’nin bir zaman kendisinin avukatı olduğunu, ancak son 5 senedir avukatının bulunmadığı, bunda da Gagliardi’ye ait bazı olayların kendisini bu karara götürdüğünü belirttirdi. Mancini, Gagliardi hakkında çıkan haberleri de bundan evvel okuduğunu açıkladı.  

Roberto Mancini tahkikat gerekçesiyle kendini bir hayli uygunsuz hissettiğini ve yaralı olduğunu dile getirirken, “Bu beni aşan bir şey. Hiç böyle bir duruma düşeceğim aklımın ucundan geçmezdi” ifadesini kullandı. 

Bu konudaki olan bitenleri takip edip etmeyeceği sorulan deneyimli teknik adam, “Hayır, şu anda Türkiye’de, Galatasaraylıyım. Bu konuya uzak kalmaya devam edeceğim. Umarım bir an önce çözülür” yanıtını verdi.