Diyarbakır’da resmi nikahsız, 3 çocuk annesi eşi 38 yaşındaki Güldane Poçak’ı, 7’nci kattaki evlerinin balkonundan atarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 45 yaşındaki Gıyasettin Seyrek, ömür boyu hapis cezasına mahkum oldu.

Olay, Diyarbakır’da, 27 Haziran 2013 tarihinde meydana geldi. Güldane Poçak’ı 7’nci kattaki evlerinin balkonundan atarak öldürdüğü iddiasıyla ömür boyu hapis istenen Gıyasettin Seyrek’in yargılanmasına devam edildi. 7’nci Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, ölen Güldane Poçak’ın annesi Menekşe, babası Sertip ve kardeşi Veysi Poçak ile taraf avukatları katıldı. Duruşmada ilk olarak söz hakkı verilen sanık Gıyasettin Seyrek’in avukatı Sidar Demiroğlu, müvekkilinin kasten öldürme suçunu işlediğine dair bir kanıt bulunmadığını belirterek, şöyle dedi: "Maktülün eşi tarafından itilerek balkondan atılması mümkün değildir. Eğer tartışma yaşansaydı maktülün tüm tırnaklarında doku örnekleri çıkardı. İtilerek 7’nci kattan atılan bir kişinin boynunun kırılmaması mümkün değildir. Maktül ağır yaralanmış ve hastanede vefat etmiştir. Dava dosyasının bilirkiye verilmesi gerekirdi. Ancak, keşif yapıldığı halde dosya bilirkişiye verilmemiştir."

GÜLDANE’NİN EŞ SAYILMASI İSTENDİ

Daha sonra konuşan Poçak ailesinin avukatı Halime Sanli ise, maktülün vefat etmeden önce kocasının kendisini attığını söylediğini belirterek, şöyle dedi: "Çocukların poliste verdiği ifade ile mahkemede verdiği ifade arasında çelişkiler bulunmaktadır. Delilleri bir bütün olarak değerlendirdiğimizde, maktülün sanık tarafından aniden itilmesi mümkündür. Her ne kadar maktül ve sanık arasında resmi nikah yoksa bile Türk Ceza Kanunu’nun ’Eşe karşı kasten öldürme’ hükümlerinin uygulanmasını talep ediyoruz."

MAHKEME, EŞ SAYMAYARAK ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASI VERDİ

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti daha sonra kararını açıkladı. Mahkeme, sanık Gıyasettin Seyrek’i resmi nikahsız eşi Güldane Poçak’ı ’kasten öldürme’ suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme kararında, Türk Ceza Kanunu’nun ’Eşe karşı kasten öldürme’ hükümlerinin uygulanmadığı dikkat çekti. Mahkeme sanık Gıyasettin Seyrek’i ayrıca Güldane Poçak’ı ’Tehdit etme’ ve her iki çocuğunu ’kasten yaralama’ suçundan da 1.5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, 1.5 yıllık hapis cezasına ilişkin hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.