Bingöl’de 12 yaşındaki Ç.Y. adlı kız çocuğunun doğum yapmasıyla sonuçlanan tecavüz davasında sanıklara verilen beraat kararının ayrıntıları ortaya çıktı.

BAHAR KILIÇGEDİK / TARAF - 16 yaşındaki kız çocuğu E.A’nın sekiz uzman çavuşun cinsel istismarına maruz kaldığı davada verilen “rıza var” kararının bir benzeri Ç.Y. davasında yaşandı. Mahkeme aynı gerekçelerle 4 sanığın beraatına karar verdi.

Bingöl’de 12 yaşındaki Ç.Y. adlı kız çocuğunun doğum yapmasıyla sonuçlanan tecavüz davasında sanıklara verilen indirim ve beraat kararının gerekçesi açıklandı. Mağdure ifadesinde, 4 sanığın kendisini tehdit ederek cinsel ilişkiye girdiğini söylemesine karşın mahkeme, arka arkaya yaşanan cinsel istismarı kimseye söylemeyip, şikayet etmemesini hayatın doğal akışına uygun bulmayarak yine mağdureyi suçlu buldu.

Bingöl’de 12 yaşındayken başlayan ve 3 yıl boyunca 7 kişinin cinsel istismarına uğradıktan sonra hamile kalmasıyla ortaya çıkan tecavüz olayının gerekçeli kararında çarpıcı ifadeler yer aldı. Bingöl Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada tecavüz sonucu dünyaya gelen çocuğun babası olan Kenan Tali, sanık Nazım Güçtekin 17 yıl hapis cezası almış ardından duruşmadaki “tutum ve davranışları” dikkate alınarak ceza 14 yıla indirilmişti. Sanıklardan Ersin Barlas hakkında 10 yıl hapis cezası ise iyi hal indirimi ile 8 yıla düşürülmüştü. Diğer sanıklar Hacı Bayram T., Tolgay M., Kazım G., Tuncay M., hakkında cinsel istismar suçundan dava açıldığını hatırlatan mahkeme heyeti, dosya kapsamında yeterli delil elde edilmediğini belirterek beraatlarını kararlaştırmıştı.

KİMSEYE SÖYLEMEDİĞİNE GÖRE ‘RIZASI VAR’

Mağdure Ç.Y.’nin ‘Benimle de olmazsa videolarını internete koyarım’ diye tehdit ederek tecavüz suçunu işlediklerni belirttiği sanıklar Hacı Bayram T., Tolgay M., Kazım G., Tuncay M., hakkında verilen beraat kararının gerekçesinde mağdureyi suçlu bulan ifadeler dikkat çekti. Kararın gerekçesinde Ç.Y.’nin 15 yaşına girdiğinde, yaşadığı tecavüzün anlam ve sonuçlarını algılama yeteneğine sahip olduğu belirtilerek mağdurenin zarara uğramasına rağmen tecavüzü kimseye söylemediği ifade edilerek eyleme rıza gösterdiği kanısında varıldı.

TECAVÜZÜN TANIĞI DA OLMADIĞI İÇİN BERAATİNE…

Kararda, mağdurenin beyanları dışında, olayı gören bilen başkaca kimsenin olmadığı ve sanıkların ifadelerinin aksini ispatlayacak delil bulunmadığını belirten kararın gerekçesinde “Mağdurun suç tarihindeki yaşına göre sanıkların eylemlerinin zincirleme olarak reşit olmayanla cinsel ilişkide bulunma suçunu oluşturacağı, ancak mağdurenin alınan beyanlarında bu sanıkların kendisine karşı olan eylemlerini sürtünme yoluyla gerçekleştir diklerini ve organ sokmak suretiyle gerçekleştirmediklerini beyan ettiği anlaşıldığından bu suçun da unsuru olan organ sokmanın olayda mevcut olmadığı anlaşıldığından” mahkumiyetlerine yeterli delil olmadığı ifade edilerek beraatlarına karar verildiği açıklandı.


http://www.gercekgundem.com/guncel/126405/mahkemeden-bir-utanc-karari-daha