Diyarbakır’da üniversiteli Nazlı’ya çarparak hayatını kaybetmesine neden olan sürücü Şeyhmus Taş, önce 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ardından da duruşmalara hiç katılmamasına rağmen cezasında 5 ay ‘iyi hal’ indirimi yapıldı.

Dicle Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü öğrencisi Nazlı Urkun, 20 Kasım 2013 günü bir alışveriş merkezinin servis otobüsünden inip karşıya geçmek istediği sırada, Şeyhmus Taş yönetimindeki otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı. Genç kız hastanede yaşamını yitirirken, tutuklanan sürücü Şeyhmus Taş 2 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi.

‘ASLİ KUSURLU SAYILDI’

Hazırlanan iddianamede, Urkun’u yanlış yerde indiren servis sürücüsü Sertaç İlhan ile genç kıza çarpan otomobilin sürücüsü Şeyhmus Taş’ın ‘taksirle ölüme sebebiyet verme’ suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi. Kazanın bilirkişi raporlarında ise, hayatını kaybeden Nazlı Urkun asli kusurlu sayılırken, İlhan ve Taş tali kusurlu sayıldı. Diyarbakır 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ve sanıkların katılmadığı duruşmada, Cumhuriyet Savcısı şüphelilerin cezalandırılmasını istedi. Urkun Ailesi’nin avukatı Gülten Aday da, bilirkişi raporlarında çelişki olduğunu belirterek, dosyanın İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesini talep etti. Nazlı Urkun’un babası Hıdır Urkun ise, “Sürücü kızıma çarptıktan sonra kaçmıştır. Cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

SADECE EHLİYETİ ALINDI

Kararını açıklayan hâkim, Nazlı Urkun’a çarparak ölümüne sebep olan sürücü Şeyhmus Taş’ı önce 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Ancak mahkeme, bugüne kadar yapılan duruşmaların hiçbirine katılmamasına rağmen, “sanığın yargılama aşamasındaki tutum ve davranışlarını dikkate alarak” cezasında iyi hal indirimi yaptı. İndirimin ardından sanık Şeyhmus Taş, toplam 2 yıl 1 ay hapisle cezalandırıldı. Servis şoförü Sertaç İlhan’a ise 1 yıl 6 ay hapis cezası verilerek ceza ertelendi. Mahkeme her iki sanığın ehliyetlerinin 6 ay süreyle geri alınmasına da karar verdi.

DHA

https://www.haberturk.com/gundem/haber/1018031-mahkeme-iyi-hali-gormedi-ama-hissetti