Zonguldak'ta mahkeme başkanı, uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla yargılanan sanıklara, yalan beyanda bulundukları gerekçesiyle tepki gösterdi.

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu yargılanan Ahmet Lermi, Mustafa Dombay, Sedat Barut, Tolga Kocasoy, Ufuk Çiçek, Yıldıray Pehlivan'ın yanı sıra başka suçtan hükümlü Serkan ve Aslı Çiçek, Volkan Akkaya ile 7 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı.

Sanıklardan Sedat Barut, savunmasında Serkan Çiçek'le tutuklanmadan önce İstanbul'a gittiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Ablamı ziyaret ederim' düşüncesiyle ben de onunla gittim. İstanbul'a gidince ondan ayrılarak 5-6 saat ablamın yanında durdum. Sonra beni arayarak Zonguldak'a döneceğimizi söyledi. Serkan'la Zonguldak'a dönerken Ereğli ilçesine geldiğimiz sırada bana, 'arabanın torpidosunda uyuşturucu olduğunu ve yolda çevirme olursa camdan atmamı' söyledi. Bunun üzerine tartıştık. Arabadan indim ve otobüsle Zonguldak'a döndüm. Daha sonra Yıldıray Pehlivan'la, Serkan Çiçek'in arası bozuldu. Biz de Yıldıray'la emniyete giderek, Çiçek'in uyuşturucu ticareti yaptığını söyledik."

Mahkeme başkanı, sanığın çelişkili beyanı üzerine, "Emniyette baskı yapıldığını iddia ediyorsun ama emniyete 'kendim gittim' diyorsun. Biz kimseye asla bir şey yapmıyoruz. Siz ne yapıyorsanız kendi kendinize yapıyorsunuz. 'Onu söylemedim, bunu söylemedim' diyorsunuz. O zaman niye dava açıldı, niye o zaman karşımdasınız? Daha ne yapalım sana?" diyerek tepki gösterdi.

Sanıklardan Aslı Çiçek de üzerine atılı suçlamayı kabul etmeyerek, "Ben Tekel bayisi işletiyorum. Bayi benim adımadır. İçki ve bira satıyorum. Uyuşturucu satmadım ancak isimlerini bilmediğim iki kişi, 1-2 gün iş yerime gelerek benden uyuşturucu istedi. Ben de paspas sopasıyla onlara vurup kovaladım. Ben gündüzleri, eşim Serkan ise akşamları dükkanda duruyor. Eşimin dükkanda uyuşturucu sattığından haberim yoktur ancak içtiğini biliyordum. Bu nedenle kendisiyle kavga etmiştim" diye konuştu.

- "İddianame doğruysa bu kadar erkeğin içinde olman doğru"

Çiçek'in, "Sayın başkanım, bu kadar erkeğin içinde olmam sizce doğru mu?" diye sorması üzerine mahkeme başkanı, "İddianame doğruysa bu kadar erkeğin içinde olman doğru çünkü bu erkekler ifadelerinde senin ismini veriyor" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamına, Lermi ve Ufuk Çiçek'in tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

- Uyuşturucu "davul" oldu

İddianameye göre, sanıkların mahkemeden alınan izin doğrultusunda dinlenen telefon görüşmelerinde uyuşturucu için şifreli konuştukları belirlendi.

Sanıkların uyuşturucu için "davul", "kitap", "bira" ve "meyve suyu" gibi şifreler kullandıkları tespit edildi.

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, kentte uyuşturucu satıldığı ihbarı üzerine 28 Mayıs'ta Mithatpaşa Mahallesi'nde belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda 26 şüpheli gözaltına alınmış, 1 kilogram kubar, 100 gram toz esrar, 150 ecstasy hap ve bonzai ele geçirilmişti.

Gözaltına alınan 26 şüpheliden 7'si nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı.