ERZURUM'da bozulan Yargıtay kararı üzerine yeniden hakim karşısına çıkan başka suçlardan cezaevinde bulunan iki gasp şüphelisi, Bayburt M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan sesli- görüntülü bilişim sistemi ile duruşmaya bağlandı. Kameraya el sallayan, sürekli gülen mahkumlara Mahkeme Başkanı Hüseyin Öztürk, "Bunlar tiyatro sandı burayı. Burası tiyatro salonu değil" diyerek uyardı.

Olay, 21 Aralık 2008 günü merkez Yakutiye ilçesindeki Taşmescit Cami tuvaletinde meydana geldi. İddiaya göre Adnan B., Koray K. ve İdris E. iki kişiyi döverek tuvalate götürdü ve burada cep telefon ile paralarını gasp etti. Saldırıya uğrayanların şikayeti üzerine gözaltına alınan üç kişi tutuklandı. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan arkadaşlar, cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, yağma suçlarından delil yetersizliği nedeniyle beraat etti. Bunun üzerine tutuklu arkadaşlar 19 Nisan 2009'da tahliye oldu. Yargıtay 6'ncı Ceza Dairesi verilen beraat kararını eksik soruşturma nedeniyle bozdu.

Yargıtay'ın bozma kararı üzerine 3 kişinin yeniden 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı. Başka suçtan Erzurum Yarı Açık Cezaevi'nde hükümlü bulunan Adnan B. duruşmada hazır bulunurken yine başka suçtan Bayburt M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlü bulunan Koray K. ve İdris E., sesli- görüntülü bilişim sistemi ile duruşmaya bağlandı. Görüşmenin yapılacağı bölüme getirilen Koray K., aynı yerde İdris E.'yi görünce sevindi ve birbirlerine sarıldılar. Kameraya yaklaşan Koray K. el sallayarak gülmeye başladı. Daha sonra ikisi birden el sallamaya ve gülmeye devam ettiler. Bu durumdan rahatsız olan Mahkeme Başkanı Hüseyin Öztürk, "Bunlar tiyatro sandı burayı. Burası tiyatro salonu değil" diyerek uyardı. Savunmalarını yaparken de sürekli gülen arkadaşların davranışları tutanağa geçirildi. Mahkemeye saygısızlık yapmadığını söyleyen İdris E. duruşma salonundaki Adnan B.'yı uzun süredir görmedikleri için el salladıklarını söyledi. Koray K. ve İdris E.'nin uyarılara rağmen duruşma bitine kadar sürekli gülmeye devam etmeleri dikkat çekti. Mahkeme, Yargıtay'ın incelenmesini istendiği eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.
DHA