İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlatmış olduğu ''askeri casusluk'' soruşturmasında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Veysel Kösele ile bir üsteğmenin mahkemece tutuklandığı öğrenildi.

İFADEYE ÇAĞRILAN KOMUTAN TUTUKLANDI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ''askeri casusluk'' iddialarına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında ifadeye çağrılan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Veysel Kösele ile bir üsteğmen tutuklandı.

ÇOK SAYIDA ASKERİN İFADESİ ALINIYOR

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ''fuhuş yaptırılan kadınlar aracılığıyla yüksek rütbeli askeri personelin uygunsuz görüntülerini çektikleri ve bunlarla şantaj yaparak bazı askeri bilgileri elde ettikleri'' iddia edilen suç örgütüne yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, çok sayıda muvazzaf askerin ifadeye çağrıldığı öğrenildi.

NÖBETÇİ MAHKEME, TUTUKLAMA KARARI VERDİ

İfadeye çağrılan muvazzaf askerler arasındaki Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Koramiral Veysel Kösele ile ismi açıklanmayan bir üsteğmen, savcılıkça alınan ifadelerinin ardından, sacvılıkça tutuklanmaları talebiyle sorgularının alınmaları için çıkartıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Soruşturma kapsamında bugüne kadar çoğunluğu emekli ve muvazzaf asker 91 kişi tutuklanmıştı. Koramiral Veysel Kösele ile ismi açıklanmayan üsteğmenle birlikte tutuklu sayısı 93'e yükselmiş oldu.

Tutuklular arasında 1 travesti ve 19 kadın ile Marmaris'te marina işletmeciliği yapan bir iş adamı da bulunuyor.