Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesinde devam etmekte olan 478 sanıklı FETÖ davası sonuçlandı.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, 342 sanığı 'örgüte yardım', 'örgüt yöneticiliği', 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından 1 yıl 6 ay 22 gün ile 13 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırdı. Mahkeme heyeti, 4 sanığın beraatine, hayatını kaybeden 1 sanığın ise dosyasının düşürülmesine karar verdi.

Mahkeme heyeti, firari 127 sanık ile birlikte 1 31 hakkındaki dosyanın ise dava kapsamından çıkarıldığını açıkladı.

CMK 216/3 maddesi "(3) Hükümden önce son söz, hazır bulunan sanığa verilir” demesine rağmen mahkeme sanıkların son sözlerini sormadığı halde  tutanağa sorulmuş gibi yazılmıştır.

Sanık avukatlarından Av. Hüsnü Yıldırım “mahkemenin TCK’nın resmi belge olarak tanımladığı duruşma tutanağını gerçeğe aykırı bir şekilde düzenlemekle resmi belgede sahtecilik suçunu işlediğini” söyledi.

TUTANAĞA KARŞI SAHTECİLİK İDDİASI

 CMK 222. madde  "Duruşmanın nasıl yapıldığı, kanunda belirtilen usul ve esaslara uygun olarak yapılıp yapılmadığı, ancak tutanakla ispat olunabilir. Tutanağa karşı yalnız sahtecilik iddiası yöneltilebilir" hükmünü düzenlemektedir.  Sanık avukatlarının CMK'nın bu düzenlemesine dayanarak tutanağın sahte olduğu, gerçeği yansıtmadığı doğrultusunda suç duyurusunda bulunacakları bildirilmektedir.