Ezan Vakti Pro ismindeki yazılımın arkasından, FETÖ'nün Sızıntı dergisinin yazılımını yapan firma olduğunu Milliyet Gazetesinin 23 Temmuz 2016 tarihli “Cep telefonundaki Ezan Vakti Pro isimli programa dikkat” başlıklı haberinden biliyorduk.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Aralık 2017 tarihli açıklamasından ‘Mor Beyin’ yazılımını eski TÜBİTAK çalışanı Kemalettin Cengiz Erbakırcı’nın yaptığını öğrendik. Bilindiği gibi Mor Beyin uygulaması nedeniyle Bylock mağduru 1100 kişisi tutuklu olan 11.480 kişi tespit edilmiştir.

 Mor Beyin’ yazılım ekibince hazırlanan ve cep telefonlarına ‘ByLock’ yüklediği öne sürülen sekiz program bulunmaktadır.

Bunlar:

2- Freezy-Müzik Bul Dinle (Java sınıf adı com.morbeyin.freezy.tr)

3- Freezy-Play Free Music Online (Java sınıf adı com.morbeyin.music_player_best)

4- Mor German English Dictionary (Java sınıf adı com.morbeyin.english_german)

5- En Ucuz Fiyat (Java sınıf adı com.kimeneki.enucuz)

6- Mor Almanca-Türkçe Sözlük (Java sınıf adı com.morbeyin.almanca)

7- Music Search-Beta (Java sınıf adı com.morbeyin.music_player)

8- Araba2.com (Java sınıf adı com.araba2)

Bunlara Angry Bird ve Ezan Vakti Pro yazılımlarını eklediğimizde FETÖ’nun mağdur sayısını artırmak için 10 farklı tuzak yazılımı internet ortamına koyduğunu görmekteyiz.

FETÖ'nun  bylocku tabana yaymak için bu tuzak programlarla yetinmediğini düşünmekteyiz. FETÖ’nun adamlarının yalan dolanla, baskı ile cemaat üyelerine ve sempatizanlarına bylock programını yüklediğini düşünmekteyiz.

FETÖ’nun amacı mağdur sayısını artırmaksa bu varsayıma göre FETÖ davalarında dayanaksız tutuklama kararı verenlerden, sırf bylock kullandığı gerekçesi ile 10 yıl 6 ay cezaya hükmedenlerden  FETÖ’cü diye şüphelenmek çok da hayal ürünü olmasa gerek. Üstelik 10 yıl 6 ay ceza verilen bir kişinin sonradan Mor Beyin mağduru olduğunun anlaşılması ve o kişinin Yargıtay kararı ile tahliye edildiğini düşündüğümüzde durum daha da ağırlaşmaktadır.

Biz kimseyi FETÖ’cü diye kararlamak istemeyiz. Hakim ve savcıların bugün veya gelecekte böylesi şüphelere maruz  kalmamaları için yapacakları tek şey ceza hukukunun temel ilkelerine riayet ederek maddi gerçeğin hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde kesin olarak aydınlatılmasıdır. Bu konuda Yargıtay 16 ıncı Ceza Dairesinin kararlarına özenle uyulması gerektiğini düşünmekteyiz.

FETÖ ABD Gladyosunun Türkiye uzantısıdır ve bu örgütle mücadele basite alınamaz. FETÖ ile mücadele ederken FETÖ’ya hizmet etmek herhalde kişiler açısında hazin bir durumdur. Biz FETÖ'nun hala devletin içinde az da olsa varlığını sürdürdüğünü düşünmekteyiz.

FETÖ ile mücadele titizlikle ve adaletle yürütülmelidir.

Av. Rahmi Ofluoğlu

adaletbiz