Günebakış Gazetesi'nin haberine göre mahkeme TESOB ve TESKK başkanı ve diğer sanıkların beraatına karar verdi. İddiaya göre TBB Başka Prof. Dr. Metin Feyzioğlu sanıklardan 20 bin dolar aldı ancak davaya katılmadı. Haber şöyle:

 SEÇME ve seçilme hakkından men edilmesinin yanı sıra 3 aya kadar hapsi istenen TESOB ve TESKK Başkanı Metin Kara, 2. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından suçsuz bulundu. Sudan sebeplerle hakim karşısına çıkarılan Metin Kara, İlkay Çavdar, Ruşen Ulusoy, Recep Çelik, Mustafa Karaağaçlı, Kemal Aydın, Hadi Eyüpoğlu, Ahmet Kansız, Besim Kahveci, Temel Koç, Kemal Eraydın ve Hayri Köksal hakkında mahkeme dün beraat kararı verdi.

Feyzioğlu Parayı Aldı, Gelmedi

20 BİN dolar karşılığında Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile anlaşan şikayetçiler Zafer Sarı ve Süleyman Birinci’yi dünkü duruşmada Av. Pınar Melis Evranosoğlu temsil etti. Metin Kara’nın avukatlığını ise Ahmet Şükrü İpek yaptı.  Bilirkişi raporuna itiraz eden Av. Pınar Melis Evranosoğlu yeniden bilirkişi talep etti. Mahkeme bu talebi reddetti ve suç oluşmadığı gerekçesiyle tüm sanıklar hakkında beraat kararı verdi.

CEZA VE SEÇİLME
 HAKKINDAN MEN İSTENDİ

 Süleyman Birinci ve Zafer Sarı’nın şikayete üzerine harekete geçen Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın raporu doğrultusunda Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, 2005 yılından bu yana yönetim kurulunda görev almış Metin Kara’nın yanı sıra İlkay Çavdar, Ruşen Ulusoy, Recep Çelik, Mustafa Karaağaçlı, Kemal Aydın, Hadi Eyüpoğlu, Ahmet Kansız, Besim kahveci, Temel Koç, Kemal Eraydın ve Hayri Köksal hakkında kooperatif ortaklarını güncellemediği ve kiracılardan kira bedelini geç aldığı için üç aya kadar hapis ve seçme seçilme hakkında men edilmesini istedi.

BİLİRKİŞİ RAPORU DAVAYI BİTİRDİ

Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nin talebi doğrultusunda Mali Müşavir Cengiz Yıldırım,  Avukat Ömer Uzun ve Mali Müşavir Dursun Ali Taş adlı kişilerden oluşan bilirkişilerin 22 Mayıs 2014 tarihinde hazırladığı 31 sayfalık rapor mahkemeye ulaştı. Bilirkişi raporlarına okuyan mahkeme başkanı, taraflara son sözlerini sordu. Bilirkişi raporuna itiraz eden Avukat Pınar Melis Evranosoğlu’nun yeniden bilirkişi talep etti. Metin Kara’nın avukatı Ahmet Şükrü İpek ise müvekkilinin suçsuz olduğu bilirkişi raporlarıyla bir kez daha ortaya çıktığını söyledi. Mahkeme Evranosoğlu’nu talebini reddetti ve suç oluşmadığı gerekçesiyle tüm sanıklar hakkında beraat kararı verdi.


İŞTE 20 BİN DOLARLIK DİLEKÇE

 

Ankara’dan gelerek davaya katılan Avukat Pınar Melis Evranosoğlu mahkemenin kararına itirazda bulundu. El yazısıyla bir dilekçe kaleme alan Evranosoğlu, mahkemenin hukuka aykırı bir hüküm kurduğunu ileri sürerek davayı temyiz etti.