TRABZON’UN Of İlçesi’nde 11 Eylül 2010 tarihinde kavga ettiği Behzat Ulu’yu duran kamyondan atarak bir kulağında duyma bozukluğu yaşanmasına neden olan Erhan U. yargılandığı mahkemece 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Turhan Ahmet Taşkaya’nın verdiği bu karar mağdurun yüreğine su serpti.

Kafa Üstü Betona Çakıldı

BAYRAM sabahı babasına hakaret ettiği gerekçesiyle aralarında husumet bulunan Behzat Ulu ve Erhan U., Tekoba’da çay alım evinde karşılaştı. Ekspertizin ‘Bastır çaylarını alalım’ sözü üzerine kamyonun üzerine çıkan Erhan U. burada kendisine sırtı dönük olan Behzat Ulu’yu arkadan iterek kamyondan düşürdü. Kafa üstü yere çakılan Behzat Ulu hastaneye kaldırıldı.

Önce Kabul, Sonra İnkar...

TANIKLAR kamyondan inen Erhan U.’nun çevrede bulunanlara “Ben yaptım. Hesabını gördüm” dedikten sonra küfür ettiğini ileri sürdüler. İfadesi alınan Erhan U., Behzat Ulu’nun kendisini görür görmez elini beline attığı ve dengesini kaybederek düştüğünü söyledi. Erhan U.’ya yaralama suçundan ceza veren hakim, sanığı kamu görevlerinden de yoksun bıraktı.

ÇAY alımı sırasında kamyon üzerinden iterek düşürdüğü Behzat Ulu’nun işitme kaybına neden olan Erhan U. yargılandığı mahkemenin hakimi tarafından örnek bir kararla cezalandırıldı.

CEZA 4 YIL SONRA GELDİ

Trabzon’un Of İlçesi’nde 11 Eylül 2010 tarihinde kavgaya ettiği Behzat Ulu’yu duran kamyondan atarak bir kulağında duyma bozukluğu yaşanmasına neden olan Erhan U. yargılandığı 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme Başkanı Hakim Turhan Ahmet Taşkaya’nın verdiği bu karar mağdurun yüreğine su serpti.

DUYU KAYBI OLDU

Bayram sabahı babasına hakaret ettiği için aralarında husumet bulunan Behzat Ulu ve Erhan U., Tekoba’da çay alım evinde karşılaştı. Ekspertizin çayları bastır çaylarını alalım sözü üzerine kamyonun üzerine çıkan Erhan U. burada kendisine sırtı dönük olan Behzat Ulu’yu gördü. Sessizce yaklaştığı Behzat Ulu’yu arkadan iterek kamyondan düşürdü. Kafa üstü yere çakılan Behzat Ulu önce Of Devlet Hastanesi’ne ardından KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücudunun çeşitli yerlerinde kemik kırılması olan Behzat Ulu’nun bir organında da duyu kaybı olduğu belirlendi.

TANIKLAR DİNLENDİ

Görgü tanıklar verdikleri ifadelerinde kamyondan inen Erhan U.’nun çevrede bulunanlara “Ben yaptım. Bende hesabı vardı. Hesabını gördüm” dedikten sonra küfür ettiğini ileri sürdüler. İfadesi alınan Behzat Ulu’nun kendisini görür görmez elini belini attığı ve kendisine doğru hamle yaptığı sırada dengesini kaybederek düştüğü söyledi.

SANIĞA BİLE ACIDI

Yaralama ve hakaret iddiasıyla yargılanan sanığın son duruşması yapıldı. Mahkeme Başkanı Hakim Turhan Ahmet Taşkaya, sanığı önce 6 yıl hapis cezası ile cezalandırdı. Yargılama sürecinde sanığını iyi halini göz önüne halan mahkeme başkanı cezada bir yıl indirim yaptı. 5 yıl hapis cezasına çarptırılan Erhan U., kamu görevlerinden de yoksun bırakıldı. Mahkeme ayrıca 4 bin 200 TL’ye varan mahkeme masrafının tahsil edilmesini istedi.

günebakış