İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri yaptıkları bir takip kapsamında, terör örgütü DHKP-C'nin bölge ve il sorumlularının Sancaktepe'de bir eve gelerek toplandığını tespit ederek eve operasyon düzenledi. 

BÖLGE VE İL SORUMLULARI 
TEM ekiplerinin yaptığı operasyonda toplantı halinde yakalanan Akdeniz Bölge sorumlusu olduğu belirtilen Deniz Özellik, Adana sorumlusu olduğu belirtilen Garip Polat, Bursa sorumlusu olduğu belirtilen Özlem Kütük, Tunceli sorumlusu olduğu belirtilen Selda Bulut, Antalya sorumlusu olduğu belirtilen Dursun Göktaş, Elazığ-Malatya sorumlusu olduğu belirtilen Erdinç Öksüz, Gaziantep sorumlusu olduğu belirtilen Hüseyin Kütük, Mersin sorumlusu olduğu belirtilen Kübra Sünnetçi, Diyarbakır sorumlusu olduğu belirtilen Yurdagül Gümüş ve Eskişehir sorumlusu olduğu belirtilen Eda An gözaltına alındı. Gözaltına alınan 10 şüpheli, Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorguya alındı. 

BÖLGELERDE BULUNAN ÖRGÜT ENVANTERLERİNE İLİŞKİN BİLGİLERE ULAŞILDI
TEM ekipleri, terör örgütü DHKP-C'nin bölge ve il sorumlularından oluşan 10 kişinin barkovizyon eşliğinde toplantı yaptığı sırada yaptığı baskında bölge ve illerdeki bazı kişilerin bilgileri ile örgütün envanterlerine ilişkin verilerin bulunduğu çok sayıda dijital veriye ulaştı. Ele geçirelen dijital veriler Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli bilişim uzmanlarından oluşan teknik ekip tarafından incelenmeye başlandığı öğrenildi. 
Çağatay KENARLI / İstanbul DHA