Başbuğ, "Bugün 5 Ağustos 2016. Önemli bir gün. Allah'ın adaleti bu dünyada da gerçekleşebiliyormuş. Mahkeme Başkanı, üyeleri ve savcısı şimdi cezaevinde. Yaptıklarının hesabını verecekler" ifadelerini kullandı. 

"ALLAH'IN ADALETİ BU DÜNYADA DA GERÇEKLEŞEBİLİYORMUŞ"

Genelkurmay eski Başkanı Başbuğ, 5 Ağustos 2013 tarihinde Ergenekon davasında müebbet hapse mahkum edilmesiyle ilgili, bugünün önemini vurgulayarak, kendi el yazısıyla yazılı açıklamalarının yer aldığı bir notu paylaştı. İlker Başbuğ'un sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden paylaştığı notta şu ifadeler yer aldı: 

"Bugün 5 Ağustos 2016. Önemli bir gün. 95 yıl önce; 5 Ağustos 1921'de TBMM; Mustafa Kemal Paşa'ya 'Başkomutanlık' görevini verdi. Üç ay süre ile; Mustafa Kemal TBMM'nin sahip olduğu meşru yetkileri fiilen kullanabilecekti. Ne gariptir ki veya kasıtlı olarak seçilerek, yine bir 5 Ağustos günü; 2013'te 'Türk milleti' adına yargılama yaptığını utanmadan söyleyen bir 'cemaat' mahkemesi, TSK'ne iki yıl komuta eden bir komutana 'müebbet hapis' cezası verdi. Allah'ın adaleti bu dünyada da gerçekleşebiliyormuş. Mahkeme Başkanı, üyeleri ve savcısı şimdi cezaevinde. Yaptıklarının hesabını verecekler"
ANKARA (DHA)