İstanbul "Askeri Casusluk" davasında, haklarındaki karar Yargıtay tarafından bozulan 14 kişi için 25 Mart'ta duruşma günü verildi. Yargıtay'dan döndükten sonra İstanbul ile Kocaeli arasında gidip gelen dosyada yargılama, 16 ay sonra yeniden başlamış olacak.


İstanbul Askeri Casusluk davasında Yargıtay'ın haklarındaki kararı bozduğu 14 kişi için yargılama takvimi belli oldu.

İstanbul Anadolu 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk duruşma 25 Mart 2015'te görülecek. Böylece yeniden yargılama, Yargıtay kararından tam 16 ay sonra başlamış olacak.
 
Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi, ilk derece mahkemesinin kararını 9 Aralık 2013'te bozmuştu. Özel görevli mahkemelerin kapatılmasının ardından yaşanan yetki anlaşmazlığı nedeniyle dosya 7 ay mahkemesiz kaldı. Dosya Kocaeli 1. Ağır ceza Mahkemesi ile İstanbul Anadolu Adliyesi arasında gidip geldi. 

Uyuşmazlığı çözmesi için dosya Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi'ne gönderildi. Bu süreç 5 ay sürdü. Dava için görevlendirilen İstanbul Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi ise duruşma gününü 4 ay sonrasına verdi.
 
Mahkeme, örgütün bir numarası olduğu öne sürülen emekli Albay İbrahim Sezer ile TÜBİTAK Bilgi Güvenliği Müdürü Yücel Çipli ve Kriptoloji Uzmanı Merdan Metin'in de aralarında olduğu 14 kişiye davetiye gönderdi.
 
İstanbul "Askeri Casusluk" davasında hükümleri Yargıtay tarafından onanan 43 kişinin Anayasa Mahkemesi kararı için bekleyişleri ise sürüyor.

uluslkanal.com.tr

http://www.ulusalkanal.com.tr/gundem/ilk-durusma-25-martta-h41916.html