MHP’li muhaliflerin 15 Mayıs kurultayına getirilen “ihtiyati tedbir” kararını kaldıran ve FETÖ’den tutuklandıktan sonra itirafçı olan hâkim Burhan Yaz’ın, MHP Genel Merkezi’nin avukatı Yücel Bulut hakkında “trajikomik” suçlamalarda bulunduğu ortaya çıktı.

MHP’li muhalifler, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin “olağanüstü kurultay” yapılması yönündeki kararına dayanarak 15 Mayıs’ta kurultay toplama kararı almıştı. Genel merkez ise muhaliflerin Yargıtay’ın kararını beklemeden kurultayı gerçekleştirmek istemesi üzerine Gemerek ve Tosya Asliye Ceza Mahkemeleri’ne başvurmuş ve mahkemelerden kurultaya ilişkin “ihtiyati tedbir” kararı çıkmıştı. 15 Temmuz sonrasında “FETÖ üyeliğinden tutuklanan ve itirafçı olan” Ankara 2. İcra Mahkemesi Hâkimi Burhan Yaz ise kurultayın yapılmasına iki gün kala mahkemelerin “ihtiyati tedbir” kararını kaldırmıştı. Yaz’ın bu yönde karar alması üzerine ise MHP Genel Merkezi’nin avukatı Yücel Bulut, “Kararı kaldıran hâkimin kime hizmet ettiğini biliyoruz” demişti.

Somut delilmiş

Bulut’un bu açıklamalarının ardından hâkim Yaz’ın, “Bulut hakkında yasal işlem yapılması” talebiyle Ankara Barosu’na suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Yaz, 10 Haziran tarihli dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: “Yeğenimin izlediği haberler sonrası rüyasında beni polislerin tutuklarken görmesi, rüya sonrası korku dolu gözlerle rüyasını bana anlatması, vurgulamak istenilen hususlara somut deliller olarak ileri sürüyorum.”

Hâkim Yaz, darbe girişiminin ardından “FETÖ üyesi olduğu” iddiasıyla tutuklandı. Meslekten men edilen Yaz, “itirafçı” oldu. Bulut hakkında verdiği dilekçe ise “geçersiz” kaldı.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr