Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan NATO zirvesi için Brüksel'e gitmeden önce havalimanında yaptığı açıklamada bir soru üzerine Kavurmacı'nın tahliyesine açıklık getirdi.

"Muhalefet ısrarla siyasette FETÖ temizliği yapılmadığı iddia ediyor, sizin değerlendirmeniz nedir?

Siyasette FETÖ temizliği yapılmadığını iddia eden somut olarak ortaya koymalı. Kalkıp Topbaş'ın damadını söylüyorsan bu konu yargıyla alakalı. Denetimli serbestlik kararı vermiş, beraat vermemiş. Bu konuda AK Parti'ye fatura kesmek kimsenin haddi değil. Önce bunlar kendi işleri ile uğraşsınlar. "
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mahkemelerin FETÖ sanıklarını adli kontrolle tahliye etmelerini normal karşılamaktadır. Cumhurbaşkanının bu açıklamasına bir hukukçu olarak katılmamak mümkün değil. Çünkü tutuklama bir ceza değil tedbirdir. Yargılanan sanıkların dava sonunda beraat etmeleri her zaman mümkündür. Beraat halinde hiç kimse hapiste geçen yılları geri veremez.
FETÖ davalarına bakan ağır ceza mahkemeleri Kavurmacı kararını örnek alabilirler. Halen içerde Kavurmacı ile kıyaslandığında tahliye edilmesi gereken binlerce tutuklu olduğu kesin.

 Av. Rahmi Ofluğlu

Biz Hukuk