İstanbul Kağıthane'de 'cin' çıkardığını iddia ederek 18 yaşından küçük bir kıza cinsel istismarda bulunup, teyzesini de taciz eden 61 yaşındaki sanık 21 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

"BEN SEYİDİM, PİRİM"

İddiaya göre olay şöyle gelişti; Şikayetçi K.D., Kağıthane'de bir aksesuar mağazasında dini sohbetler düzenleyerek şifa dağıttığını iddia eden Kenan K.'nın(61) sohbetlerine katılmaya başladı. Kenan K. sohbetlerinde daha önce Hz. Ali, Pir Sultan Abdal ve Hacı Bektaşi Veli olarak dünyaya geldiğini, kendisinin Seyit ve Pir olduğunu anlattı. Kenan K., mahlukat olarak tabir ettiği cinleri görebildiğini ve bunlardan kaynaklanan rahatsızlıkları çıplak olarak el vurması tekniğiyle iyileştirdiğini iddia etti.

KÜÇÜK KIZI SOYDU VE...

Olay tarihinde 18 yaşını doldurmayan K.D., 2014'ün Ocak ayından itibaren her Çarşambagünü 15-20 kişilik olan dini sohbetlere katıldı. Sohbet bitiminde Kenan K. , "El vuracağım" diyerek K.D.'yi bekletti. Sohbete katılan herkes çıktıktan sonra kapıyı kilitleyip pencereleri kapatan Kenan K., K.D.'ye; "Senin üzerindeki mahlukatları alacağım" dedi.

K.D.'yi çırılçıplak soyduktan sonra bütün vücudunu elleyen Kenan K., K.D.'nin cinler ile cinsel münasebette bulunduğunu ve onları çıkarmak için kendisiyle de cinsel münasebette bulunması gerektiğini söyledi.

"BUNLARI AİLENE ANLATMA, BAŞINIZA FELAKET GELİR"

Sonraki aşamalarda kendisi de soyunup K.D'yi taciz ederek oral yolla cinsel istismarda bulunan Kenan K., eylemini her Çarşamba günü gerçekleştirdi. Kenan K, K.D.'yi "Bu olayları kimseye söyleme, söylersen annen baban hastalanır, başınıza felaket gelir, bu şekilde devam etmemiz gerekir" diyerek tehdit etti.

AYNI YÖNTEMLE TEYZESİNİ DE TACİZ ETTİ

Bir süre sonra K.D'nin teyzesi olan G.B. de (32) şifa bulmak için Kenan K.'nın sohbetlerine katılmaya başladı. K.D.'ye yönelik taciz eylemlerini G.B.'ye de uygulayan Kenan K., GB. 'nin tereddüt etmesi üzerine "Yeğenin sana anlatmadı mı, benden çekinme sana nefsim uyanmaz" diyerek telkin etti. Dualar okuyarak G.B.'yi 15-20 dakika taciz eden Kenan K., G.B.'nin dudaklarına nefesini üfleyip, yutması gerektiğini söyleyerek bir randevu daha verdi. Kenan K., G.B.'ye bir sonraki randevuya mutlaka gelmesi gerektiğini gelmediği takdirde başına kötü şeyler geleceğini söyledi. G.B., eve gittikten sonra Kenan K.'nın eylemlerini yeğeni K.D.'ye de uyguladığını öğrenince şikayetçi olmaya karar verdiler. Şikayetin ardından Kenan K. tutuklu yargılanmak üzere cezaevine götürüldü.

"BANA KENAN BABA DERLER, İFTİRA ATIYORLAR, MASUMUM"

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında savunma yapan Kenan K. kendisine iftira atıldığını öne sürerek üzerine atılı suçları yalanladı. Kenan K. "Sohbete gelen kişiler bana 'Kenan baba' diye hitap etmektedir. Bu da abi manasında bir hitap tarzıdır. Ben masumum, bana iftira atılmaktadır. Beraatimi talep ediyorum" dedi.

Sanığın yargılandığı davanın bütün duruşmalarına ailesinin yanı sıra 'Hocamıza iftira atıyorlar' diyen müritleri de katıldı.

Sanık Kenan K., G.B. ve K.D.'ye yönelik cinsel saldırı eyleminden ötürü kastının yoğunluğu ve eylem sayısı dikkate alınarak 'çocuğun cinsel istismarı' ve 'cinsel istismar' suçlarından 21 yıl hapis cezasına çarptırıldı.