İskenderun’da yaşayan Nevzat G., gece geç saatlerde gürültü çıkararak çöp atan ve kendisine hakaret ettiği iddia edilen komşusu Hüseyin N. hakkında suç duyurusunda bulundu.

İskenderun

’da yaşayan Nevzat G., gece geç saatlerde gürültü çıkararak çöp atan ve kendisine hakaret ettiği iddia edilen komşusu Hüseyin N. hakkında suç duyurusunda bulundu.

İskenderun 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılamada Hüseyin N. hakkında beraat kararı verildi. Nevzat G. kararı temyiz etti. Yargıtay 4. Ceza Dairesi, beraat kararını bozdu. Yargıtay, gece gürültülü bir şekilde çöp atmanın huzur ve sükûnu bozucu hareket olduğuna dikkat çekerek, Hüseyin N.’nin bir yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması gerektiğine karar verdi.

Yargıtay gerekçeli kararında, “Sanığın, sırf komşusunun huzur ve sükûnunu bozmak amacıyla geceleri gürültü çıkarıp çöp attığının anlaşılması karşısında beraat verilmesi yasaya aykıdır. Sanık hakkında görülen dava hakaret suçuna ilişkindir” dedi.

Hüseyin N., Türk Ceza Kanunu’nun 123. maddesinde düzenlenen ‘kişilerin huzur ve sükûnunu bozma’ suçundan yeniden yargılanacak.




http://www.haberturk.com/gundem/haber/1032652-gurultu-cikararak-cop-atan-komsuya-1-yil-hapis-istendi