İSTANBUL Güngören’de Salim Dalbudak’ın kullandığı minibüs 20 Kasım’da üstgeçitten uçtu. Kazada 2 yolcu hayatını kaybetti. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Salim Dalbudak’a 2 kişinin ölümüne neden olmak suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Bakırköy 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın ilk duruşması dün görüldü. Kazada yaralandığı için tekerlekli sandalyeyle duruşmaya gelen Salim Dalbudak, ifadesinde şunları söyledi: “20-30’la gidiyordum. Yan taraftan hızla gelen bir şoför elindeki kâğıda bakıyordu. Beni fark etmedi. Bana çarparsa minibüsün devrileceğini düşündüğümden sola direksiyonu kırarak arkadan çarpmasını sağladım. Direksiyon titredi ve arabam aşırı şekilde sallanmaya başladı.”

‘FRENE BASAMADIM’

“İki kez frene basmak istedim ancak minibüs o kadar sallanıyordu ki frene ayağımı oturtup basamadım. Korkuluğa çarptım. Korkuluk devrildi ve kaza meydana geldi. 14 yıldır o hatta çalışıyorum. O köprüden daha önce 3 kez de otomobil düştü.”

5 yılda  kaç kaza oldu

Mahkeme, Güngören Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nden kazanın olduğu kavşak, kaldırım ve korkulukların yapımıyla ilgili belgeleri istedi. Mahkeme ayrıca minibüsün düşmesinin ardından çekilen görüntüleri ve kavşakta son 5 yılda meydana gelen kazalarla ilgili belgeleri de Emniyet’ten istedi.