Abdullah Gül, Cuma namazını Yeniköy Merkez Çarşı Cami'nde kıldı. Gül, namaz çıkışında gündemdeki konularla ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanı, yanına gelen çocuklara karne hediyesi dağıttı.

Bir gazetecinin, "Gündemde HSYK görüşmeleri var. Teklifin askıya alınabileceği iddiası vardı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'teklifin geri çekilmesi söz konusu değil.' dedi. Başbakan ile görüşmenizde bu konu gündeme geldi mi? Bir telkinde bulundunuz mu?" sorusuna Cumhurbaşkanı Gül, "Sayın Başbakan ile 'devlet günü' dediğimiz günde bir araya geliriz. Gündemimizdeki maddeleri istişare eder. Fikirlerimizi paylaşırız. Dolayısıyla Türkiye'nin gündeminde ne varsa bütün konuları konuştuk. Şüphesiz ki Meclis'te siyasi bir faaliyet devam ediyor." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın avukatının, "Müvekkilim ifade vermeye hazır." şeklindeki açıklamasının hatırlatılması üzerine Gül, "Ne güzel işte!" diyerek beğenen Gül, "Bir şey varsa, 'ifade vermeye hazırım' demiş. Güzel bir şey." diye konuştu.

Balyoz davasında bazı komutanların yeniden yargılama taleplerinin 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddi ile alakalı Gül, "Mahkeme kararına bir şey söyleyemem. Mahkemelerin kararları herkesi bağlıyor. Mahkemelerin kararlarına itiraz mevkileri var. Yüksek mahkemeler var. Bir hukuk sistemi içerisinde nihai kesinleşinceye kadar. Bu da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'dir. Ondan önce Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkı vardır. Bu süreçte takip edilebilir. Mahkeme kararı ile ilgili doğru yanlış demek bizim için doğru olmaz.

'MECLİSTEKİ GERGİNLİK MORAL BOZUCU

Meclisteki gerginliğin hoş olmadığını aktaran Gül, "Önce dilleri düzeltmemiz gerekir. 'Sözün gücü çok güçlü olur.' derler. Konuşmalarımızı yapıcı bir şekle getirirsek, bu tip gerginlikler azalır. Bunlara hiç ihtiyaç yok. Bunlar moral bozucu. Ümit ederim bu son olur." ifadelerini kullandı.