ZMİR- İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahla katılarak ihtara rağmen dağılmama", "Görevi yaptırmamak için direnme", "Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" iddialarıyla 17'şer yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanıklar Seyithan K, Ercan Ü, Süleyman G. Y, Mehmet P, Görkem Ü, Pınar T. ve Gizem T. ile bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.

Mahkeme salonu ve dışında geniş güvenlik önlemleri alınan ve 7'si tutuklu 14 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanıklar üzerlerine atılı suçlamaları reddetti. Sanıklar, eylemlere herhangi bir örgütün çağrısı üzerine değil, sivil toplum kuruluşlarının da yaptığı çağrılar üzerine kendi iradeleriyle katıldıklarını, demokratik haklarını kullandıklarını ve bu eylemlerin geniş halk kitlelerinin katıldığı eylemler olduğunu savunarak, tahliyelerini talep etti.

Sanık avukatlarının savunmalarını ve sanıkların tahliye istemlerini iletmelerinin ardından duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tahliyelerine ve tutuksuz sanıklara uygulanan adli kontrol uygulamasının kaldırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.