Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülen duruşmalarda, tutuklu yargılanan meslekten ihraç edilen öğretmenler Sena Öner, Bekir Küçük ve Mahmut Akçelik ile avukatları hazır bulundu.

Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanmadıklarını ve terör örgütü üyesi olmadıklarını iddia eden sanıklar, beraatlerini istedi.

Savcı mütalaasında, sanıkların, ByLock'u örgütün emir ve talimatları doğrultusunda kullandıklarını ve böylece FETÖ'nün hiyerarşik yapısına dahil olduklarını, Bank Asyadaki hesap hareketliliklerinin örgütün emir ve talimatları doğrultusunda gerçekleştirdiklerini, örgütle iltisaklı sendikaya üye olduklarını, örgütle iltisaklı okullarda görev yaptıklarını ve çocuklarını bu okullara göndererek yapıya katkıda bulunduklarını belirterek, ''silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılmalarını talep etti

Mahkeme heyeti, Öner, Küçük ve Akçelik'i "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırdı. Daha sonra heyet, sanıklar Öner ve Akçelik'i adli kontrol hükümlerini uygulayarak tahliye etti.



http://www.memurlar.net/haber/675030/feto-saniklari-3-ogretmen-hakkinda-karar-cikti.html