Kayyum atanan Kaynak Holding'de, Paralel örgütün gizli bilgilerini yurtdışına aktaran bir network bulundu. Paralel hackerlar da gizli bilgiler deşifre olmasın diye 4 bin 200 siber saldırı düzenledi.

İstanbul Mali Polisi, Kaynak Holding'in Bağcılar'daki binasında FETÖ'nün gizli bilgileri kaydetmek ve yurtdışına aktarmak üzere kullandığı, 300 terebayt büyüklüğünde gizli bir network buldu. Networkün, Kaynak Holding'e ait olmadığı ve 29 ülkedeki Paralel Yapı unsurlarına bilgi aktardığı belirlendi. FETÖ'nün dijital kara kutusu olduğu düşünülen networkteki bilgilerin devletin eline geçmesini önlemek isteyen Paralel Yapı'ya bağlı hackerların düzenlediği 4 bin 200 siber saldırı ise püskürtüldü. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY bünyesinde faaliyet gösterdiği iddiasıyla Kaynak Holding'e bağlı 19 şirket, bir vakıf ve derneğe, 17 Kasım'da kayyum atadı. Bağcılar'daki binada inceleme yapan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Ekipleri, 10 gün önce sistem odasında 300 terabaytlık gizli bir network (bilgisayarların iletişim hatları aracılığıyla veri aktarımının sağlandığı sistem) buldu.

29 ÜLKE İLE BAĞLANTILI

İlk incelemede, buraya Paralel Yapı'nın gizli bilgilerinin kaydedildiği ve bu bilgilerin yurtdışına aktarılmak üzere kullanıldığı belirlendi. Savcılık, Paralel Yapı'nın kara kutusu olarak değerlendirilen networkteki bilgilerin kopyalanması için talimat verdi. Mali Suçlarla Mücadele ve Bilişim Suçlarla Mücadele Bürosu'nda görevli polislerden oluşan özel ekip, kopyalama ve imaj alma işlemi başlattı. İncelenecek materyaller, savcılığa rapor edilecek. Network sisteminin, aralarında İngiltere, Almanya, Kazakistan ve Irak'ın da bulunduğu 29 ülke ile bağlantılı olduğu ortaya çıktı. Bu ülkelerin büyük kısmıyla Kaynak Holding arasında hiçbir ticari faaliyet yok. Server sisteminin başka hangi ülkelerle bağlantısı olduğu ise araştırma sonunda ortaya çıkacak. Network sisteminde yapılan incelemede, çok sayıda cihazın holding envanterinde kayıtlı olmadığı da tespit edildi. Network üzerinden, Paralel Yapı'nın dünyanın 4 bir yanındaki örgüt üyeleriyle veri paylaşımını bu sistem üzerinden yaptığı ortaya çıktı. Çok gizli bilgileri barındıran sistemdeki bilgilerin deşifre edilmesi halinde, FETÖ'nün tüm gizli yapısının ortaya çıkabileceği belirtiliyor. Uzmanlar, sistemin dışarıdan müdahaleye karşı tamamen güvenlikli olduğunu ve dışarıdan bu sisteme girebilecek dünyada hiçbir istihbarat örgütünün bulunmadığını kaydetti.

FUAT AVNİ ŞÜPHESİ...

Dijital kara kutunun ortaya çıkarılmasının ardından, holdingin serverlarına bugüne kadar 4 bin 200 siber saldırı gerçekleştirildi. Dışarıdan yapılan bu saldırıların, serverlardaki bilgileri, Kazakistan'daki merkeze kopyalamak amacıyla yapıldığı belirlendi. Bilişim uzmanlarından kurulan özel ekip, kısa sürede siber saldırılara müdahale ederek püskürttü. Öte yandan network sisteminin bulunmasının ardından Paralel Yapı'nın sosyal medyadaki tetikçisi Fuat Avni'nin tweet atmaması da dikkat çekti. Fuat Avni'nin yakalanmasını engelleyen sistemin burada olup olmadığı ise araştırma sonucu ortaya çıkacak. Bu araştırma sonucunda Fuat Avni'nin kimlik bilgilerine de ulaşılabileceği öğrenildi.  (Sabah)