Tokat'ta, örgütün sözde "Türkiye avukatlarının imamı" olduğu öne sürülen Şenel S., 18 yıl 10 ay 24 gün hapis cezasına çarptırıldı. İfadesinde hiç kod adı kullanmadığını iddia eden ancak yapılan incelemede "Selman" ve "Selim" kod adlarını kullandığı belirlenen sanık S.'nun düğün davetiyesinde de kendisinin ve soruşturma kapsamında tutuklanan eşinin isimlerinin farklı olduğu tespit edilmişti.Tokat'ta, FETÖ/PDY'ye ilişkin davada, örgütün sözde "Türkiye avukatlarının imamı" olduğu iddia edilen tutuklu sanık Şenel S.'ya, 18 yıl 10 ay 24 gün hapis cezası verildi.Tokat 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "terör örgütü yöneticiliği" suçundan tutuklu yargılanan S. ile avukatı katıldı.S., duruşmada yaptığı son savunmada, hakkındaki suçlamaları reddederek, beraatini talep etti.Mahkeme heyeti, sanığın "terör örgütü yöneticiliği" suçundan 18 yıl 10 ay 24 gün hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.FETÖ'nün "Türkiye avukatlarının imamı" olduğu iddia edilen S., 10 Eylül 2016'da Tokat'ta yakalanmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Mahkemece kabul edilen iddianamede S. hakkında "terör örgütü yöneticiliği" suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapsi isteniyordu.S.'nun, 2010 yılındaki Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) 117 net yapan ve öğretmenlikten ihraç edilen eşi Fikriye S. da "terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklanmıştı.

Kod adı kullanmadım demişti, düğün davetiyesindeki ismi farklı çıkmıştı

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, ByLock’u uygulama marketinden indirdiğini ancak hiç kullanmadığını beyan eden sanığa verilen mahkumiyet hükmünü bozdu. Yargıtay 16. Ceza Dairesi, ByLock’u uygulama marketinden indirdiğini ancak hiç kullanmadığını beyan eden sanığa verilen mahkumiyet hükmünü bozdu.

İfadesinde hiç kod adı kullanmadığını iddia eden ancak yapılan incelemede "Selman" ve "Selim" kod adlarını kullandığı belirlenen sanık S.'nun düğün davetiyesinde kendisinin ve soruşturma kapsamında tutuklanan eşinin isimlerinin de farklı olduğu tespit edilmişti.Önceki duruşmalardaki savunmasında maden mühendisliği bölümününü bitirdiğini anlatan sanık S.'ya, hakimin avukatların kurduğu dernekte neden çalıştığını sorması üzerine "Bir yıl boyunca bilgisayar kursu aldım. Ankara Hukuk Derneğinde bilgisayar teknik elemanı olarak çalıştım." demişti.S.'nun SGK'lı olarak çalıştığı 7 iş yerini sayan hakim "Neden bölümün ile ilgili bir işte çalışmadın?" sorusu üzerine de sanık "İstediğim işte çalıştım." diye cevap vermişti. Mahkeme heyeti başkanı bunun üzerine Şenel S.'ya "Aklımızla alay mı ediyorsun?" diye tepki göstermişti. (AA)