Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün gizli haberleşme ağı ByLock'u kullandığı iddiasıyla tutuklanan savcı ile tutuksuz olan hakim eşinin yargılanmasına başlandı. 16 aydır tutuklu bulunan savcı, eşi ve kendisinin telefonuna ByLock programını hakim arkadaşlarının yüklediğini söyledi.
Samsun Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaparken FETÖ/PDY soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen Selçuk S. ile Samsun Ticaret Mahkemesi üyesi iken meslekten ihraç olan hakim eşi Yeşim S.'nin yargılanmalarına başlandı. 16 ay önce tutuklanan Selçuk S., duruşmaya Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza ve İnfaz Kurumun'dan, eşi Yeşim S. ise Sincan Kadın Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'ndan Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılarak ifade verdi. Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada, telefonlarında ByLock yüklü olduğu tespit edilen savcı ile hakim karısı kendilerini savundu.
Sanık Selçuk S., "Pişmanlık yasasından yararlanmak istiyorum. Bazı itiraflarda bulunacağım. Benim ve eşimin telefonuna ByLock'u hakim arkadaşımız Vahdettin T. kurdu. Vahdettin T., Yargıtay Ceza Tetkik Hakimliğinde çalıştığı dönemde ailece görüşüyorduk. Aynı yerde çalıştık. Biz daha sonra Kartal Adliyesi'ne tayin olduk. Vahdettin de Kartal Adliyesi'ne tayin oldu. Burada da görüşmelerimiz devam etti. Eşime ve kendime yeni telefon aldım. Bu telefonlara yeni programlar kursun diye Vahdettin T.'ye verdim. Kendisi telefona program yüklerken ByLock da yüklemiş. 16 aydır karı-koca tutukluyuz. Tahliyemizi talep ediyorum. Ben ByLock yüklemedim ve kullanmadım" dedi.
Yeşim S. ise, "FETÖ terör örgütünü esefle kınıyorum. ByLock bir usul hatasıdır. FETÖ suçlamasıyla 460 gündür tutukluyum. Telefonumda ByLock olduğundan hiç haberim bile olmadı. Eski Sivas Savcısı Vahdettin T. ile Yargıtay Tetkik Hakimliğinden çalışırken görüşüyorduk. Bizi gazeteye abone yapmaya çalışıp, kurban parası istiyordu. Biz bu taleplerini yerine getirmeyince aramızda soğukluk oldu. Kendisiyle Kartal Adliyesi'nde de 2 yıl birlikte çalıştık. Yeni telefon alınca eşimle birlikte Vahdettin'e götürüp program kurması için telefonları bıraktık. Bazen telefonlarımızı güncelleme yapmak için bizden alırdı. Benim ve eşimin güvenini kötüye kullanan Vahdettin'den şikayetçiyiz. Tamamen masum olduğumuz bir konuda tutuklu yargılanıyoruz" diye konuştu.
Mahkeme heyeti, Selçuk S. ile Yeşim S.'nin tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 15 Şubat 2018 tarihine erteledi. 
  
Kaynak: İha
http://www.iha.com.tr/haber-fetoden-tutuklanan-savci-telefona-bylocku-yukleyen-hakimi-itiraf-etti-680279/