ANTALYA’nın Kepez İlçesi’nde 4 yıl önce kendisini terk eden kız arkadaşı Sevilay Y.’ın evini yakarak, engelli kardeşi Sevgi Y.’ın yaralanmasına neden olmakla suçlanan Fatih Gökmen, 15 yıl hapse mahkum edildi.

Olay, 5 Nisan 2013’te meydana geldi. Kız arkadaşı Sevilay Y. tarafından terk edilen Fatih Gökmen, iddiaya göre, kızın evine gidip yangın çıkardı. Yangında, Y.’ın engelli kardeşi Sevgi Y. yaralandı.
Olayla ilgili Fatih Gökmen hakkında açılan davanın karar duruşması, bugün Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, sanık Fatih Gökmen, başka bir suçtan tutuklu olduğu Ümraniye E Tipi Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi’yle (SEGBİS) katıldı. Duruşmada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vekil avukatı ve taraf avukatları hazır bulundu. Mütalaasını açıklayan savcı Cem Sağdıç, sanık Fatih Gökmen ile Sevilay Y. arasında önceden gönül ilişkisi olduğunu belirtti. Sevilay Y.’ın epilepsi hastası ve yatalak kardeşi S.’ye baktığı belirtilen mütalaada, Y.’ın aynı evde bir süre önce sanık Gökmen’le de birlikte yaşadığına vurgu yapıldı. Ayrıca, Y.’ın olaydan bir süre önce sanık Gökmen’den ayrıldığı, bunun üzerine Gökmen’in Y.’a husumet beslediğine dikkat çekildi.

RET CEVABI
Sanık Fatih Gökmen’in Sevilay Y.’dan para istediği ve ret cevabını alması üzerine telefonla tehdide başladığı belirtilen mütalaada, şöyle denildi:
"Sanığın daha sonra telefonla mesaj atarak ’Evini yakacağım’ demesi üzerine Sevilay Y. evde yatalak kardeşi olduğunu ve evi yakamayacağını söyledi. Buna rağmen sanık, Sevilay ve yatalak kardeşi S.’nin oturduğu eve giderek, mutfak penceresinin sinekliğini kesip, perdeyi tutuşturarak, Sevilay’a, ’Gel S.’yi kurtar’ diye mesaj attı."
Savcı Sağdıç mütalaasının sonunda, sanık Gökmen’in, ömür boyu hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.
Kararı açıklayan mahkeme heyeti, ruh ve beden anlamında kendini savunamayacak durumda olan S.’ı öldürmeye teşebbüs suçundan, Fatih Gökmen’i 15 yıl hapse mahkum etti.

Hürriyet