Edirne'de boşanma davaları sürmesine rağmen aynı evde yaşadığı 13 yıllık eşi Fatma Coşkun ile sevgilisi olduğu öne sürülen Ümit Geçmiş'i bıçakla yaralayan Diş Hekimi M.C.'a mahkeme tarafından 'haksız tahrik' indirimi uygulanarak 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Edirne 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına hakkında 20 yıla kadar hapis cezası istenen tutuksuz sanık M.C. ile boşanma davası süren ancak aynı evde yaşamaya devam eden eşi Fatma Coşkun ve avukatları katıldı.

Hakkında kasten yaralama suçlamasıyla 5 yıla kadar hapis istenen ve Fatma Coşkun'nun sevgilisi olduğu öne sürülen Ümit Geçmiş ise duruşmaya katılmadı.

HİDDET VE ELEM İNDİRİMİ

Mahkeme heyeti, avukatların talepleri ve son savunmaların ardından davayla ilgili kararını açıkladı. Boşanma davası süren 13 yıllık eşi Fatma Coşkun'u birlikte yaşadıkları evde sevgilisi olduğu öne sürülen Ümit Geçmiş ile görünce bıçakla yaralayan M.C.'a önce 3 yıl hapis cezası verildi.

Heyet yaralanan kadının bıçak yarasının hayati tehlikeye neden olduğu yönündeki rapor nedeniyle cezayı 6 yıla çıkardı. Ancak mahkeme heyeti sanık M.C.'un, eylemi 'hiddet ve elem' içerisinde işlediği yönündeki kanaat üzerine 'haksız tahrik' indirimi ve iyi hal indirimi uygulayarak 2 yıl 6 ay hapis cezasına hükmetti.

Sanık M.C., eşi Fatma Coşkun'un sevgilisi olduğu öne sürülen Ümit Geçmiş'i bıçakla yaralamak suçundan ise 2 ay 15 gün hapis cezası çarptırıldı. Mahkeme bu cezanın ertelenmesine karar verdi. 

Hakkında kasten yaralama iddiasıyla 5 yıla kadar hapis cezası istenen Ümit Geçmiş ise dosyadaki delil durumuna göre mahkeme heyetince beraat ettirildi.

haberler.com